(Nordlys)

Politistasjonssjef Anita Hermandsen og politiadvokat Gøril Lund åpner klokken 14.00 første pressekonferanse om Fagereng-tragedien siden tirsdag. Hermandsen innledet med status for de to jentene som fortsatt ligger kritisk skadet på Rikshospitalet.

Kritisk syke

De to er ett år og fire måneder og fire år og sju måneder gamle. De er under høyintensivbehandling, og er fortsatt kritisk syke, ifølge Hermandsen.

Onsdag fikk politiet den foreløpige obduksjonsrapporten på den sju år gamle jenta som ble erklært død mandag kveld.

– Hun døde av drukning og alvorlig nedkjøling. Det er ikke påvist sikre tegn til vold, men det er merker på kroppen etter behandling i fjæra og medisinsk behandling på sykehuset. Dødstidspunktet er ikke beskrevet nærmere enn 2.12, sier Hermandsen.

På direkte spørsmål om jenta har vært utsatt for vold, avkrefter Hermandsen igjen dette.

– Det ble iverksatt hjerte- og lungeredning på stedet, noe som også fremgår av obduksjonsrapporten at det vises tegn på. Men ikke vold.

Søker svar i nettverket

Hermandsen sier videre at politiet er i ferd med å avslutte rundspørring i området der familien ble funnet mandag. Det foregår nå gjennomgang av elektroniske spor og beslag. Politiet mener de har dannet seg godt bilde av familiens bevegelser i tidsrommet før tragedien inntraff.

– Det er viktig for oss å takke alle som har tatt kontakt med politiet og kommet med tips. Det har vært viktig for å belyse det som har skjedd i forkant.

Politiet dreier nå etterforskningen i større grad over mot miljøet rundt familien, og vil søke kontakt med personer som tilhører dette miljøet.

– Det er nå først og fremst personer i deres nettverk vi ønsker kontakt med. Men hvis noen andre brenner inne med informasjon, så ønsker vi naturligvis at de tar kontakt med oss, sier Hermandsen.