– Jeg sto på bremsene og tenkte: «Nå smeller det»

  Denne forbikjøringen ble en sjokkopplevelse for Sandra Kristiansen og Ole Harley Niittyvuopio. Forbikjøringen fant sted mandag forrige uke, men videoen ble publisert på Facebook først en uke etter.

  Artikkelen er over 4 år gammel

  – Vi ble sittende i bilen, skjelvende.

  DEL

  Ole Harley Niittyvuopio og sønnen var på tur hjem fra finskegrensa da de fikk en sjokkopplevelse forrige mandag. I det de runder den uoversiktlige svingen på riksvei 92 mellom grensa og Karasjok kommer plutselig en sort Volkswagen Transporter susende mot fronten på Mercedes-en deres.

  – Jeg sto på bremsene og tenkte: «Nå smeller det». Det var slik det virket. Og jeg skvatt til: Jeg så bare for meg smellet og tenkte: «At det går an!».

  Se videoen var den farlige forbikjøringen øverst i saken.

  – Bare kjørte på

  Transporteren hadde for bare sekunder siden lagt seg ut i feil kjørefelt for å kjøre forbi bilen til Sandra Kristiansen. Hun, samboeren og en venn hadde kjørt fra Lakselv for å handle på grensa da de oppdaget den mørke bilen i bakspeilet.

  – Vi så først at han skulle kjøre forbi, men bilen som kom i møte med oss så vi først når vi rundet svingen. Vi så den mellom trærne.

  Kristiansen anslår at de holdt mellom 70 og 80 km/t da forbikjøringen fant sted.

  – Jeg tenkte: «Her kommer det til å gå galt». Heldigvis var vi kjapp i reaksjonen og bremset ned slik at bilen fikk en luke som han kom seg gjennom.

  – Jeg vet ikke om fører i transporteren så bilen som kom i møte med oss, men det virket ikke ut som om han brydde seg.

  – Hva tenker du i ettertid?

  – Jeg håper at selv om han verken stoppet eller så seg tilbake, håper jeg at han tenker over den situasjonen der. Neste gang er det ikke sikkert at andre er så våken, og da kan det bli kræsj.

  NÆRE PÅ: Her er det bare centimetre om å gjøre før krasj oppsto, ifølge Sandra Kristiansen. Ole Harley Niittyvuopio i bilen som er ringet inn, skalv i etterkant. Foto: Skjermdump fra video

  NÆRE PÅ: Her er det bare centimetre om å gjøre før krasj oppsto, ifølge Sandra Kristiansen. Ole Harley Niittyvuopio i bilen som er ringet inn, skalv i etterkant. Foto: Skjermdump fra video

  Ukjent sjåfør

  Hvem som har ført bilen er ukjent for iFinnmark. Bilen er registrert på leasingfirmaet LeasePlan Norge, men vi har ikke lyktes å få en kommentar fra selskapet grunnet møtevirksomhet tirsdag.

  Politiets operasjonsleder Lars Jørgen Kleven i Vestfinnmark politidistrikt opplyser at han ikke finner informasjon om forbikjøringen bare på bakgrunn av et navn, men utelukker ikke forholdet er registret av politiet, slik Kristiansen oppgir å være.

   – Vi skalv

   

  Ole Harley Niittyvuopio og sønnen stanset bilen umiddelbart etter forbikjøringen for å fordøye sjokket, og satte på nødblinkerne.

  – Vi ble sittende i bilen, skjelvende. Det gikk mange tanker gjennom hodet. Dette kunne faktisk ha blitt en dødsulykke, og alle tre biler kunne ha blitt involvert i krasjet. Som man ser på videoen er det små marginer. Det er helt utrolig. Marginene var på vår side, heldigvis.