Som mamma, bestemor og oldemor må jeg kommenter byggingen av ny skole.

Jeg kan ikke se på at noen ønsker å pålegge mine etterkommere, som jeg håper blir i Båtsfjord, å betale på et lån i 40 år, som er så stort som Båtsfjord skolebudsjett, bare med én prosent renteøkning, som er varslet allerede. Og da er ikke alle budsjettsprekkene med, som det garantert kommer til bli med et så stort prosjekt.

Uteområdet som er planlagt i nyskolen, ser jeg på som en vits når jeg ser de snødungene som blir kjørt bort hver uke.

Kommunestyremøtet som var da skolen ble utsatt, må jeg kommentere. I hvert fall én ting, og det var at ordføreren sa flere ganger at vi må være etterrettelige, som om det var feil da det ble påpekt at det er valgt et bygg som er dyrere enn de andre. Og det ble ikke kommentert av noen andre?

Når har Båtsfjord kommune fått så god råd? Når vi må kutte fire millioner på helsesentret i dag, og skolen også har kuttliste.

Jeg har jobbet ved Båtsfjord skole siden 2003 i 16 år, og de siste årene har det vært kjøpestopp hver høst, på grunn av overforbruk. Og jeg har hørt flere lærere si at det er nå ikke hvordan rommene ser ut som er det viktigste, men at det er penger til materialer til undervisningen. Det gjelder alle fag.

På det første møtet jeg var på angående ny skole, ble det sagt at bygg over 20 år ikke var verdt å ta vare på. Det synes jeg er merkelig. Se på Karl Johan i Oslo, er det mange nye bygg der? Tror de er veldig gamle, de fleste.

Jeg synes det er det glade vanvidd å rive alle bygningene, når den siste fløyen ble ferdig i 2004, og den ser helt grei ut.

Jeg er nå hver dag nede i mellomtrinnfløyen, som det sies er så fryktelig dårlig, men fløyen er ikke dårligere enn at den fungerer.

Dyre lufteanlegg, som aldri virker, synes jeg er unødvendig, da vi har frisk og rein luft ute hele året, og har vi vinduer som kan åpnes i friminuttene, får vi virkelig frisk luft inn. Og det er nå det beste.

Dersom vi hadde brukt noen millioner på oppussing, hadde vi fått en flott skole og vi har plass til Nordskogen skole også, for vår skole er større en den som er planlagt bygget.

Begynn med barnehagen og flytt Nordskogen skole til Båtsfjord skole og kulturskolen tilbake til Skansen, og se om dere får budsjettet til å holde. Så kan B-skole bygges ut etter hvert.

Men det er et stort men, for på de årene jeg har jobbet har det blitt mindre barn i Båtsfjord!

I min omgangskrets har tre personer flyttet fra Båtsfjord fordi de ikke har fått fast jobb. Det er meget skremmende med tanke på den store investeringen Arbeiderpartiet i Båtsfjord har tenkt å utsette oss for.

Jeg synes nå også at det hadde vært kjempeflott med et praktbygg, men da må vi ha råd til det, det må være stort nok. Det må ikke gå ut over de andre tjenestene som er i kommunen, og ikke ordne spøkelsesbygg av Skansen og biblioteket.