Jeg er fullstendig klar over at mange, også i Finnmark, er motstandere av vindkraft

BEVISST: Olje- og energiminister Tina Bru (H), vet at det er stor motstand mot vindkraft også i Finnmark

BEVISST: Olje- og energiminister Tina Bru (H), vet at det er stor motstand mot vindkraft også i Finnmark Foto:

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I et innlegg 23. september kritiserer Frode Elias Lindal meg for å si at vindkraftmotstanden i Finnmark ikke er stor.

Jeg er fullstendig klar over at mange, også i Finnmark, er motstandere av vindkraft. Samtidig har vi eksempler på anlegg som har blitt bygget uten store konflikter. Lindal trekker selv fram Raggovidda vindkraftverk i Berlevåg kommune.

Jeg deler Lindals bekymring for urørt natur. Vi skal være enda strengere framover når det gjelder nye utbygginger. Regjeringen har derfor foreslått en rekke innstramminger som ble lagt fram i en stortingsmelding om vindkraft på land. I tillegg til viktige naturområder, skal det tas særskilte hensyn til samiske interesser.

I denne debatten må vi ikke glemme at det også er argumenter for vindkraft på land, og at det også er støtte for å utnytte den, noe jeg også erfarte under mitt besøk i Finnmark.

Vi bruker elektrisitet til stadig flere formål, og vi forventer et økende forbruk av elektrisitet på sikt.

Vi har allerede bygget ut mye vannkraft, og vernet mye. Det resterende potensialet for ny vannkraft er begrenset. Allerede i dag utgjør vindkraft 10 prosent av vår energiforsyning. Vindkraft er med på å holde strømprisen lav, og kan gi muligheter for ny industri og arbeidsplasser i framtiden.

Derfor skal vi ikke sette kroken på døra for vindkraft på land, heller ikke i Finnmark. Men regjeringen vil styrke lokal og regional forankring. Vi skal også ta mer hensyn til natur, miljø og naboer. Tidsløpet på prosessen skal skjerpes inn. Og det skal bli langt færre endringer i utbyggingene underveis.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken