Gå til sidens hovedinnhold

Her er årets første elg akkurat skutt

Artikkelen er over 4 år gammel

Jaktlaget til Isak Mathis Hætta slo jaktlagene i nabokommunen.

Hætta og hans jaktlag som teller seks personer har jaktfeltet Saivvuopmi i Kautokeino, og klokken 16.00 torsdagsettermiddag skjøt de ei ung elgku. Det var det første dyret som ble skutt i Finnmark denne elgjaktsesongen. Det var Morten Johansen i Hætta sitt jaktlag som felte elgen.

– Det var ei ungku, som veier rundt 120 kg. Så det var et veldig fint dyr, forteller jaktlederen, som dermed tok det eneste dyret de hadde i sin kvote et halvt døgn inn i jakten.

– Vi fikk et tilleggsdyr da vi meldte inn dyret til FeFo, legger han til.

Klarte målsettingen

Etter at den unge elgkua var felt i Kautokeino fikk FeFo meldt inn to nye dyr. Jaktleder Einar Suhr meldte inn at de hadde felt ei kvige i Valjohka i Karasjok klokken 17.30, og John Anders Utsi felte ei ku i Jalgesvárri klokken 19.30. Utsi og hans jaktlag jakter også i Karasjok kommune. Jaktleder Isak Mathis Hætta var ikke klar over at hans gjeng skjøt den første elgen i 2016.

– Vi sa i bygda at vi skulle rapportere at vi hadde skutt en elg det første døgnet, sier Hætta.

Utmarksforvalter Anders Aarthun Ims forteller at de er innenfor normalen etter den første jaktdagen.

– Det varierer alltid den første dagen, men tre er innenfor normalen.

Ukjent val

Isak Mathis Hætta og hans jaktlag har jaktet sammen i tre år. De er alle erfarne jegere, og det var Hætta, Morten Johansen og Almar Johansen som var ute i felten på torsdag. De har ikke jaktet i dette området tidligere, men de har sett tegn til at det er flere dyr i området. Så de håper å få et nytt dyr i løpet av kort tid.

– Det er et ukjent val for oss, men det er nok flere dyr i området. For vi har sett ferske spor, forteller Hætta, som håper at de feller der ung elgokse denne gangen.

– Det hadde vært fint med en ung elgokse. De har godt mørt kjøtt, legger han til.

Kommentarer til denne saken