Ja til akutt- og fødetilbud i Alta – nei til boikott

Alta helsesenter.

Alta helsesenter. Foto:

Av

I Alta får vi det ikke som vi vil mht. kravet om akutt- og fødetilbud. Flere i Arbeiderpartiet (Ap), og vel også Venstre, ønsker å boikotte kommende valg.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Ap sentralt har gjort det klart at man der ikke går inn for å etterkomme kravet om akutt- og fødetilbud i Alta. Dette er uttalt fra et parti som er i opposisjon. Høyre (H) har samme standpunkt. Partiet Venstre (V) har i opposisjon tidligere stilt seg positiv til Altas krav. Nå har partiet regjeringsmakt, og da er det det ikke så enkelt lengre å fortsatt mene det samme.

Før Fremskrittspartiet (Frp) kom inn i regjeringen, gikk partiet inn for akutt- og fødetilbud i Alta. Under regjeringstiden ble det problemer for Frp å foreslå slikt tilbud. Det ble stille fra Frp. Nå er partiet i opposisjon, og går da selvsagt inn for akutt- og fødetilbud i Alta.

Senterpartiet (Sp) i opposisjon har ønsket utredning av temaet, og påberoper seg å være positiv til flere sykehustjenester i Alta. Hva Sp vil gjøre i en eventuell regjering, gjenstår å se. Sp vil nok måtte bøye seg for Ap og SV. SV går heller ikke inn for økte akutt- og fødetilbud i Alta.

Det er ikke vanskelig å love en rekke tiltak og tjenester når man ikke selv er ansvarlig for å sørge for å gjennomføre disse. Det samme gjelder å fremme forslag man vet ikke vil bli vedtatt. Vi bør ikke la oss lure av fagre ord og tomme løfter. Frp satt i regjering i 7 år uten at de sørget for at Altas krav ble oppfylt.

Bør så valget boikottes?

Nei, det er ikke sykehussaken som bør være avgjørende for at vi skal gå til stemmeurnene. Etter min oppfatning bør vi nå se på hvilke verdier de enkelte partier representerer, og stemme deretter. Vi har alle sett nødvendigheten av en sterk stat, og offentlige tjenester, i disse corona-tider.

Høyresiden i norsk politikk ønsker privatisering av så mange offentlige tjenester som mulig. I tillegg har nåværende regjering kuttet i bemanningen i det offentlige, herunder helsevesenet. Takk og pris for at helsevesenet i Norge ikke er privatisert.

Venstresiden står for solidaritet og fellesskap. Vi ser nå at det takket være en rekke offentlige tjenester at vi kan stå imot krisen. De som er imot skatter og avgifter «roper» nå på at staten må trå til.

Det er sosialdemokratiet som har sikret oss vår velferd, og dette arbeidet bør vi styrke og ta vare på.

Godt valg når den tid kommer.

Alta 18. mai 2020

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags