– Ja du gjorde rett, dyr skal ikke sulte. Men du bruker skattebetalerens penger på en næring som ikke er bærekraftig

STRAMME INN: Eiolf Paulsen tar til orde for at man strammer inn på hvem som får drive med reindrift.

STRAMME INN: Eiolf Paulsen tar til orde for at man strammer inn på hvem som får drive med reindrift. Foto:

Av

– Du må mest sannsynlig gjøre det samme neste vår.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Registrerer at du har brukt nærmere 50 millioner som ekstra mat til rein dennevåren. Ja du gjorde rett, dyr skal ikke sulte.

Men du bruker skattebetalerens penger på en næring som ikke er bærekraftig. Du må mest sannsynlig gjøre det samme neste vår.

Reindrifta som den er i dag er ikke bærekraftig, det er ikke for mange rein, men for mange reineiere. Legg om reindrifta før det er for sent.

Forslag: La kun de som de siste tre år har hatt reindrift som hovednæring få fortsette. Antall dyr (fastsatt reintall) fordeles på dem som har reindrift som hovednæring. På denne måten kan en skape en bærekraftig næring, og reineier få en økonomi til å stå imot dårlig beitesituasjon, da får de økonomi til å kjøpe tilleggsfor.

I dag er det som du vet, mange som har rein i tillegg til jobb i eksempelvis fylkeskommune, kommune, FeFo, reindriftsforvaltninga og andre offentlige og private bedrifter. Det er helt uakseptabelt at skattebetalere skal betale tillegg for disse grupper, som har lønn fra det offentlige allerede.

Dersom du spør reindriftsforvaltninga, vil de være negative til dette forslaget, det vil ramme dem selv.

Spør reineiere som henter sin hovedinntekt fra reindrift, da vil hun/han være enig, dersom de ikke trenger å si dette i det offentlig rom, dette vil kanskje berøre en slektning. Gjør noe før det er for sent.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken