Innfører karantene for alle sør for Nord-Norge med umiddelbar virkning

KARANTENE: I Sør-Varanger innføres det nå to ukers karantene for alle som kommer fra kommuner lenger sør enn Nordland fylke.

KARANTENE: I Sør-Varanger innføres det nå to ukers karantene for alle som kommer fra kommuner lenger sør enn Nordland fylke. Foto:

Sør-Varanger kommune innfører to ukers karantene for alle tilreisende fra kommuner utenfor Nord-Norge med umiddelbar virkning.

DEL

Det melder kommunen selv på egne nettsider. Her står det at reisende som kommer fra steder lenger sør enn Nordland fylke, skal i hjemmekarantene umiddelbart etter ankomst til Sør-Varanger.

Det er kommuneoverlegen som søndag har gitt pålegg om dette etter smittevernloven paragraf 4.

Sør-Varanger er den første kommunen som innfører dette strenge tiltaket i Finnmark, men Tromsø kommune har innført et lignende forbud. Der er det karantenepåbud for reisende fra Oslo, Agder, Rogaland, Viken, Vestfold og Telemark, Innlandet og Vestland.

Begrunnelsen er at dette er områder i Norge som har størst utbredt smitte, og at det derfor er nødvendig å iverksette alvorlige og inngripende tiltak.

Sør-Varanger ber innstendig om at pålegget følges opp for å beskytte svake grupper som eldre, mennesker med astma og luftveissykdommer og kreft, samt andre spesielt utsatte.

Dette betyr hjemmekarantenen:

  • Hold deg hjemme.
  • Ikke gå på jobb eller skole
  • Unngå reiser og ikke ta offentlig transport
  • Unngå sosial kontakt og steder der mange andre ferdes
  • Du kan handle mat og nødvendigheter hvis du ikke får noen andre til å gjøre det.
  • Husk 1 meter avstand til andre mennesker og håndhygiene før du forlater huset!

Andre husstandmedlemmer trenger ikke å være i karantene dersom de ikke har vært ute på reise i de aktuelle områdene. Men det oppfordres til å begrense sosial kontakt.

Kommunen oppfordrer til å følge med på www.svk.no og www.fhi.no for informasjon.

iFinnmark kommer tilbake med mer informasjon.

Artikkeltags