Ikke overbevisende fra Tom Christer Nilsen (H)

Av
DEL

MeningerHva bør behandles først i Stortinget: Kvotemeldingen eller Riksrevisjonens vurdering av om fiskeriforvaltningen oppfyller kravene Stortinget har vedtatt?

Saksordfører i Stortinget Tom-Christer Nilsen fra Høyre og Vestlandet svarer at flertallet på Stortinget ikke vil vente til Riksrevisjonen har fremlagt sin vurdering til Stortinget. Kvotemeldingen skal behandles 31. mars. Riksrevisjonens melding fremlegges 28. april d.å. Det er snakk om en mindre utsettelse for å etablere en logisk saksbehandling.

Til NRK sier Tom-Christer Nilsen 4. mars 2020 at Riksrevisjonens vurdering ikke er av betydning for Stortingets behandling av kvotemeldingen. Dette er det verken mange i Nord Norge eller i fiskerinæringen som er enig i. Når et regelverk skal fornyes, så er det alltid av stor betydning å vurdere om et tidligere regelverk og forvaltningens praktisering oppfylte Stortingets målsetting. Dette vil være en av de viktigste parametere når Stortinget skal bestemme hvordan et fremtidig regelverk skal være.

Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti, Senterpartiet og Rødt vil det selvsagte, nemlig å lære av feilene som Riksrevisjonen finner, og bruke dette i utformingen av fremtidens fiskeriforvaltning. Regjeringspartiene med saksordfører fra Høyre vil bare liberalisere uten grundig saksbehandling i Stortinget.

I mitt parti Arbeiderpartiet synes vi det er pussig at Høyre, Venstre og Kristelige folkeparti kan styre Norge på denne måten.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags