Bla ovenfor for å se flere bilder.

Onsdag ble Benedikte Hyld Mella (22) gravlagt fra Elvebakken kirke. Tidligere på dagen ble Kine Johnsen (20) gravlagt fra Alta kirke, og tirsdag ble Markus Vonheim gravlagt fra Nordlyskatedralen.

LES OGSÅ: – Markus levde til det fulle, før det tok en brå slutt

De er tre av fem unge mennesker som omkom i den forferdelige helikopterulykken på Skoddevarre lørdag 31. august. Den sjette var en svensk pilot.

Torsdag begraves Kevin Berg (20) fra Nordlyskatedralen, og fredag skal Robin Karlsen begraves fra Elvebakken kirke.

Mer enn fullsatt

Ikke alle fikk plass i Elvebakken kirke da familien, venner og andre onsdag tok farvel med Benedikte Hyld Mella.

Roy Tore Strøm i Alta begravelsesbyrå og ansatte i Alta menighet måtte stable stoler og benker både i inngangen og på galleriet. Også i kontoret med åpning til kirkerommet fikk folk plass. Men det var ikke alle som fikk plass inne, og måtte stå ute.

– Det er plass til 500 her, og jeg mener at det kom nærmere 700, sa Strøm til iFinnmark etterpå.

Daniel Lund var forrettende i Elvebakken kirke onsdag.

– Slik som familie, venner og hele lokalsamfunnet har stått sammen, er fantastisk. Og å se hvordan dere ungdommer har holdt sammen i sorg, er et forbilde for oss alle. Ord er ikke fattige. Fortsett å se hverandre, snakk sammen, og ta vare på hverandre i ukene som kommer, sa Lund i Elvebakken kirke.

– Likte å reise

Lund fortalte om Benedikte fra hun ble født en stormfull vinterdag 1. februar 1997.

– Benedikte var en svært familiekjær jente, og benyttet enhver anledning til å samle familien, og hun var ekstra fornøyd når hun fikk være midtpunkt, sa Lund.

– Hun var svært glad i å reise, og sammen med søskenbarnet sitt reiste hun i 2018 på en fem måneder lang reise der de besøkte 13 land. Sammen ble de enige om at det å reise, var livet, sa han.

Og:

– Hun jobbet for å gjøre det hun elsket mest, nemlig å reise og å få nye opplevelser.

– Hvis jeg skulle fortalt om alt som familie, kjæreste og venner har opplevd sammen med Benedikte, og beskrevet hennes mange ulike sider, så måtte jeg ha skrevet en bok, sa Daniel Lund.

Et forbilde

Daniel Lund sa at Benedikte var et forbilde.

– Dagen i dag minner oss om at livet er skjørt. Ingen av oss vet noe om morgendagen, og så fort og brutalt kan det være over. Benedikte er et forbilde for oss, om å ta dagen og nyte livet mens vi har det. Ikke utsett ting, se til venner, ta vare på din familie, vis at du setter pris på mennesker rundt det. Det du sier til familie, er ikke uten betydning, og det du gjør for dem, gjør en forskjell, sa Daniel Lund.

Hadde det travelt

– Benedikte hadde det travelt, og hun opplevde mer på sitt korte liv enn de fleste gjør gjennom et langt liv. Det var storm den dagen da hun ble født, og det føltes som en storm da hun så tragisk omkom i ulykken. Hun vil bli husket som en fantastisk datter, søster, tante, kusine, tantebarn, barnebarn, kjæreste som venn. Benedikte ble 22 år gammel, og vi lyser fred over Benedikte Hyld Mellas minne, sa Daniel Lund.