Gå til sidens hovedinnhold

iFinnmark skal nå sende topphåndball direkte. Det betyr også Altas kamper i 2. divisjon

Artikkelen er over 2 år gammel

Amedia inngikk tirsdag avtale med Norges Håndballforbund og Norsk Topphåndball.

I to sesonger har iFinnmark sendt en rekke fotballkamper direkte. Nå blir det direktesendinger også i håndball på ifinnmark.no.

Avtalen betyr at Amedias lokalaviser, inklusive iFinnmark, og Nettavisen nå vil sende håndballens eliteserier for kvinner og menn. I tillegg har Amedia også visningsrett for håndballens nivå to og tre.

Også Alta IF

Det betyr at iFinnmark kan sende kamper med Alta IFs herrer som spiller i 2. divisjon avdeling 1. Motstandere der er Bodø HK, Bravo, Bækkelaget, Fjellhammer, Haslum IL, Kolbotn, Nordstrand, Sarpsborg, Ski, Toten og Vestli.

Generalsekretær Erik Langerud i Norges Håndballforbund sier i en pressemelding at avtalen med Amedia er viktig for norsk håndball:

– Dette er en stor dag. Med Amedia på laget vil vi øke både oppmerksomheten og engasjementet gjennom bred distribusjon i landets lokalaviser. Samtidig vil Nettavisen bidra til riksdekkende oppmerksomhet. Amedia er en perfekt partner, og vil i enda større grad øke interessen for norsk håndball med et lokalt preg, sier Langerud.

Viktig idrett

Konsernsjef Are Stokstad i Amedia mener avtalen med Håndballforbundet er viktig for landets lokalaviser og Nettavisen.

– Håndball er en viktig idrett som engasjerer både nasjonalt og i lokalsamfunn over hele Norge, og som det er en viktig oppgave for avisene å ha en bred og god dekning av, sier Stokstad i en pressemelding.

– Avtalen betyr at våre medier nå blir sentrale møteplasser for håndballinteresserte nordmenn, og at håndballklubbene får økt oppmerksomhet og spredning. Med den avtalen vi nå er blitt enige om er våre 513.000 abonnenter sikret direktesendt sportsjournalistikk av høy kvalitet, og over hele landet kan håndballinteresserte nå finne sitt favorittlag gjennom Amedias felles vertikal for sportsinnhold, Norgessporten, sier konsernsjef Are Stokstad.

Avtalen med Norges Håndballforbund har en varighet på fire år.

Satsing også på håndball

Ansvarlig redaktør for Finnmark Dagblad og iFinnmark, Arne Reginiussen, er svært fornøyd med at Amedia har inngått avtalen med håndballforbundet.

– Amedia har hatt avtale med fotballforbundet for å sende kamper fra 2. divisjon og 3. divisjon for menn med blant annet kamper med henholdsvis Alta IF og Bjørnevatn i år, og vi har i tillegg sendt en rekke kamper med lag fra Finnmark i 2. divisjon for kvinner og 4. divisjon for menn. Nå skal vi også sende håndballkamper direkte på iFinnmark. Det er vi veldig fornøyd med. Da er det bare å brette opp ermene å gå løs på håndballsesongen, sier redaktøren fornøyd.

 

Kommentarer til denne saken