Gå til sidens hovedinnhold

iFinnmark gir deg breddefotballen: – Dette vil øke interessen for lokalfotball

Etter en lang tørketid, ruller endelig breddefotballen i Finnmark igjen til helgen. Vi i iFinnmark har gleden av å servere deg over 30 kamper fra årets fotballsesong. Se oversikt over de første kampene vi sender i saken.

– Det er vanskelig å beskrive den gleden vi kjenner på nå, forteller Rune Haugseth, seriespillansvarlig i Finnmark Fotballkrets.

Kort sesong

Det er 22 måneder siden sist offisielle kamp i breddefotballen i Finnmark. Det gjør at gleden er enda større forteller Haugseth.

– Dette er helt fantastisk. Vi har ventet så lenge og endelig skal lagene få begynne å kjempe om poeng igjen. Jeg opplever at alle er veldig fornøyde med å komme i gang igjen og gleder seg til fotballen ruller igjen til helgen.

Førstkommende lørdag sparker herrene i gang sitt seriespill. Det blir en litt forkortet utgave av serien.

– Vi kjører enkel serie for herrene i 4. divisjon, det samme gjelder for 2. divisjon damer. Det er så sent på året at vi rekker ikke mer. Når det gjelder 5. divisjon herrer og 3. divisjon damer, så vil det bli lagt opp slik at ikke blir verken for mange eller for få kamper, før vi må avslutte utendørs for i år.

Les også

Tebarek, Jakob og Magnus er leie av koronapausen. Nå lager de sin egen kommuneserie: – Det skal bli gøy å spille og score noen mål i kamp igjen

Øke interessen

Haugseth forteller at han er glad for den offensive satsingen på direktesendt fotball.

– Det er utrolig bra. Dette vil øke interessen for lokal fotball, sier Haugseth før han fortsetter:

– Vi er godt fornøyd med at det satses så mye på direktesendt breddefotball. Det gir en ekstra dimensjon å kunne sitte hjemme og følge laget sitt på bortekamp. Nå gleder vi oss bare til å komme i gang, avslutter han.

Les også

Får rettighetene til å sende seks KM-sluttspill

Mange kamper

Stian Eliassen, ansvarlig redaktør i iFinnmark, forteller at selv om sesongen er kort, så går ikke det utover antallet kamper som sendes.

– Vi har gjennom flere år sett den store interessen for breddefotballen i Finnmark, og har de siste årene økt satsingen betydelig med svært mange kamper på sendeplanen. Selv om sesongen i år er noe redusert, velger vi å sende et stort antall av kampene på terminlisten.

Dette året har vi tilgang til alle arenaer, som igjen betyr enda flere kamper til deg som ser på.

– Nytt av året er at vi nå, etter avtale med Finnmark fotballkrets, har rettigheter til å sende fra samtlige arenaer, inkludert arenaene i Alta-området. Dette betyr at vi selv med en redusert sesong, sender et betydelig antall kamper, forteller Eliassen.

Det som skjer, når det skjer

Eliassen vedgår at det noe eget ved det å formidle idrettsglede og prestasjoner fra hele fylket.

– Det skal bli fantastisk å igjen starte kameraer og sendeutstyr på de mange lokale gressmattene i Finnmark. Selv om vi har hatt mange sendinger gjennom pandemien, er det noe helt spesielt å kunne formidle de mange sportsprestasjonene som skjer ute i lokalsamfunnene i regionen.

Etter at avisen ble digitalisert, ble det gjort en oppdagelse som endret måten å levere sport på.

– Med nettavisen og muligheten for gode målinger lærte vi fort at det å skrive kampreferater var regelrett bortkastet. Det var nært sagt så få lesere på referatene, at vi like godt kunne printet de ut og puttet de i skuffen. Abonnentene våre vil se det som skjer når det skjer, og vi erfarer at det vi tidligere nådde 30–40 abonnenter med gjennom kampreferater, nå når mange hundre seere gjennom direktesendinger.

Kommentarer til denne saken