Fredag 27. mars klokken 20:00 sender iFinnmark programmet iFinnmark-scenen på nett med kjente og kjære artister fra Finnmark. Vil du bidra, kan du sende inn dine egne videoer til oss.

– De siste dagene og ukene har vært enormt krevende for oss alle, og noen av dem som er hardt rammet er artister og kulturinstitusjoner som over natta har mistet inntektsgrunnlaget sitt. Vi ser at mange gjør det de kan for å holde motet oppe i denne tiden, og vi i iFinnmark jobber for å få med oss flere av de mest populære artistene i Finnmark, på det vi tror og håper vil være et positivt innslag i hverdagen for folk som sitter hjemme, sier redaktør Geir Håkonsund.

Send inn dine bidrag

Foreløpig er bandet Intrigue med på listen over dem som ønsker å delta på iFinnmarkscenen. Har du lyst til å bidra? Send inn ditt bidrag til iFinnmark!

– Artistene som bidrar til dette, spiller inn egne låter fra sine hjemmestudioer eller på mobiltelefon, og sender inn til oss. Om du selv har lyst til å bidra, kan du ta en videosnutt der du synger, leser dikt, eller gjør andre kulturelle innslag som du ønsker å dele, sier Geir Håkonsund.

Ønsker du å sende inn ditt bidrag kan du bruke dropbox, wetransfer eller andre tjenester som gir oss en nettadresse vi kan laste ned filen fra, og sende det til video@ifinnmark.no.

En av dem som foreløpig er bekreftet til å delta med en låt på video, er bandet Intrigue, med vokalist Kai Somby i spissen. Han forteller at det var lett å takke ja til et slikt prosjekt.

– Vi tenkte bare «hvorfor ikke», egentlig. Dette er et trivelig prosjekt å være med og bidra på, sier han til iFinnmark.

Til daglig jobber han for Scene Finnmark, som den siste uka har annonsert at de avlyser alle sine arrangement frem til 1. mai på grunn av koronasituasjonen. Selv om bandet hans foreløpig ikke er stort påvirket av alle kanselleringene som skjer, forteller Somby at han vet godt hvor vanskelig det nå er for musikkbransjen.

– Vi i bandet blir foreløpig ikke påvirket stort, fordi vi ikke har planlagt noen opptredener før i juli. Dersom situasjonen ikke bedrer seg til da, er det først da vi vil merke effekten. Men gjennom Scene Finnmark vet jeg jo mye om effektene av dette. Det påvirker alle ledd, ikke bare økonomisk, men også kulturelt. Det hele fører til store omveltninger, men jeg håper at det ikke varer for lenge, sier Somby.

Underholder med innslag fra Ibiza

Han gleder seg til å være med på sendingen på iFinnmark som går av stabelen om en uke. Sendingen vil være åpen for alle med iFinnmark-abonnement.

Intrigue vil underholde publikum med et tidligere innspilt klipp.

– Vi hadde dessverre ikke noe live-klipp å by på, så man får se et opptak fra noen år tilbake, som ble spilt inn på Ibiza. Historien rundt den blir egentlig litt for lang til å fortelle i avisen, men jeg håper at publikum liker det de får, sier Somby.

Selv har han nettopp sett en digital konsert med Dag Ingebrigtsen. Han forteller at opplevelsen var spesiell.

– Det er annerledes når man plutselig får en konsert midt i stua si på den måten. Samtidig så kommer du jo på en måte inn i stua til den som spiller. Det blir nært, og man kommer tett på. Jeg synes jo at dette er et nytt og veldig artig konsept, sier Somby.

Nytt og spennende konsept

Han håper på god oppslutning rundt konsertene som finner sted hos iFinnmark.

– Dette er jo nytt og spennende, og da tiltrekker det seg oppmerksomhet. Etter hvert vil nok folk også ut og treffe andre og dra på en ordentlig konsert, men enn så lenge så er jo dette et fint konsept. Jeg har troa på at den vil overleve koronakrisen, og faktisk blir værende som en mulighet for artister og band også etter at man kommer seg tilbake til en normalsituasjon igjen, sier han.

Somby er usikker på om han selv får sett sendingen hos iFinnmark neste fredag, men vil gjerne følge med.

– Jeg får se om jeg får muligheten. Dersom man er hjemme uten store planer, så skal det jo ikke være noen problem å se på, så da skal jeg absolutt følge med, sier han.

Resultatet av både hans, og andre artisters opptreden kan du altså på iFinnmarkscenen her hos oss på ifinnmark.no, fredag 27. mars kl. 20:00.

Programmet ledes av våre dyktige reportere Anna Lindbach i Øst-Finnmark og Oddgeir Isaksen i Vest-Finnmark.

Mens artistenes bidrag spilles, vil det være mulig å sende «billettpenger» på vipps til hver enkelt artist. Vi opplyser om artistenes nummer på sendingen. Dette er selvsagt frivillig. Vi har stor forståelse for at folk er bevisste på hva de bruker penger til i disse tider, men de som ønsker det kan sende penger direkte til artistene.