Troms og Finnmark idrettskrets (TFIK) oppretter to nye idrettskretser tilsvarende gamle Troms idrettskrets og Finnmark idrettskrets. Når idrettskretsen i Finnmark reetablerer 1. januar, er det med Marit Arntzen som organisasjonsleder.

Det kom inn 12 søkere på stillingen. Ansettelsesutvalget, bestående av HR-avdelingen og leder for breddeidrett-, organisasjon og utvikling i NIF (Norges idrettsforbund) samt leder i TFIK, fikk dermed en spennende jobb med å finne rette person til å ta over stafettpinnen.

Fire personer ble plukket ut til førstegangsintervju hvorav tre gikk videre til personlighetstest og 2.-gangs intervju. Til slutt var det altså Arntzen som ble valgt.

Kretsleder Geir Knutsen forteller i en pressemelding at innstillingen i ansettelsesutvalget var enstemmig og styret i TFIK er svært fornøyde med at Marit takket ja til tilbudet.

– Marit har mer enn 20 års fartstid i kretsen med mange ulike oppgaver. Marit har stor arbeidskapasitet, stor kompetanse og innsikt i behovene i finnmarksidretten. Vi ser alle fram til å jobbe videre med henne for å utvikle og styrke idretten i Finnmark, og å bygge et team på tre ansatte som skal etablere den nye kretsen, forteller Knutsen.

Marit Arntzen ser fram til å gyve løs på arbeidet med å etablere den nye idrettskretsen som ifølge henne har som viktigste oppgave å hjelpe og støtte finnmarks mange idrettslag.

– Det er med stor takknemlighet, ydmykhet og ikke så rent lite stolthet har jeg nå takket ja til å bli Finnmark Idrettskrets nye organisasjonssjef. Å være øverste administrative leder for idretten i hele Finnmark blir både spennende og krevende, sier hun.