iFinnmarks sak med den frittalende kjøreskolelæreren fra Lakselv ble absolutt aller best lest på vår nettavis torsdag. For Torstein Rasmussen la ingenting imellom når han ga politiadvokaten kjeft, fordi han satt og ventet forgjeves på å få vitne i en rettssak om et innbrudd i sin egen garasje.

LES SAKEN: Her får politiadvokaten regelrett svinkjeft fra kjøreskolelæreren

Tidligere har han også fortalt høylytt om hvor stor motstander han var mot planene om å legge ned Lakselv trafikkstasjon. Og trafikkstasjonen den fikk bestå! Og Rasmussens saftige uttalelser ble faktisk adoptert på Stortinget.

Fotball, fotball, fotball

Men det som engasjerer Rasmussen i hverdagen, er fotball.

– Det er ikke sånn at jeg skulker jobben, for å se fotball. Men jeg kan godt se tre kamper på rad fra premier- eller champions league om sjansen byr seg, ler han inne fra buskeskjegget et sted.

Han er en kjent mann i bybildet i Lakselv, i uniformen: Den lange, svarte boblejakka med Porsanger IL på ryggen. Og den svarte topplua, hvor han har fått den saftigste uttalelsen sin gjengitt.

FeFo-turneringen

Denne helga er det FeFo-turneringen i Lakselv som gjelder for Torstein Rasmussen. Fotballpappen til Vetle som spiller fotball for guttelaget til Porsanger idrettslag, lar sjelden og aldri sjansen gå fra seg til å se sønnen spille fotball.

– Jeg ser alle kampene. Og er ofte også på treningene deres. Men noen ganger lar jeg dem «få fri». Jeg erkjenner at jeg «tar litt mye plass» og at mitt engasjement kan bli litt flaut for sønnen min.

Likevel synes han det er viktig at far og sønn har en felles interesse. Og har noe å snakke om sammen.

– Jeg synes det er helt flott og kjempeviktig at iFinnmark satser på å streame live aldersbestemt fotball. Det tar jeg av meg hatten for!

Rasmussen forteller at han selv ikke bruker livetilbudet, da han som regel ser dem ringside.

– Men jeg husker jo spesielle situasjoner og kamper, så det hender at jeg ser dem i reprise på iFinnmark, forteller ham.

HER kan du se FeFo.turneringen

Lokal fotball på stor TV

Til nå har han sett det på en liten dataskjerm. Men nå blir det andre boller. Rasmussen har Apple TV koblet til TV-en i stua hjemme, og nå kan han se lokal fotball i stort format.

Primus motor for videosatsingen til iFinnmark, Stian Eliassen, forteller om nyvinningen:

– Det har alltid vært litt om og men med å få sendingene våre opp på TV-en i stua. Noen har løst det med såkalt Airplay eller Chromecast, mens andre har koblet datamaskinen til TV-en. Det sier seg selv at dette blir litt tungvint. Derfor har vi nå utviklet en egen app som gjør det langt enklere å følge sendingene rett på TV-en, forteller redaktør Stian Eliassen.

Denne helgen sender iFinnmark hele 43 timer direkte fra Porsangerhallen i Lakselv, der ungdom mellom 15 og 17 år fra hele fylket møtes for å spille fotball under FeFo-turneringen.

– Det eneste du trenger å gjøre for å følge turneringen er å laste ned appen Direktesport, enten på Apple TV eller på din Samsung Smart-TV. Der vil du finne direktesendingene våre, og i tillegg et hav av ulike sportsgreiner som sendes direkte av våre 77 søsteraviser eller samarbeidspartnere, reklamerer redaktøren.