I denne delen av Finnmark er det knapt plussgrader: Slik blir været de neste dagene

KALDT OG GRÅTT: Mens det rundt klokka 10 er 14 grader i Alta, er det 6 grader i Vardø. Lave tåkeskyer dominerer langs deler av Finnmarkskysten mandag og sørger for kulde. Her illustrert ved et arkivbilde fra Kibergneset.

KALDT OG GRÅTT: Mens det rundt klokka 10 er 14 grader i Alta, er det 6 grader i Vardø. Lave tåkeskyer dominerer langs deler av Finnmarkskysten mandag og sørger for kulde. Her illustrert ved et arkivbilde fra Kibergneset. Foto:

Slik blir været de neste dagene. Det er store kontraster i Finnmark.

DEL

Godværet gir seg ikke helt med det første i Vest-Finnmark, men langs kysten i nord må man smøre seg med tålmodighet.

– Det er stort sett fint i dag i hele Finnmark, men fra Nordkapp og østover langs kysten er de plaga med lavtliggende tåke og nordlig drag. Dette vil vedvare ut mandagen trolig, men kan løsne litt i kveld. Det vil også være samme greia tirsdag. I dag var det 3,2 grader i Nordkapp på morgenen og 5,6 i Båtsfjord, mens det er betraktelig varmere i vest, sier Gunnar Noer, statsmeteorolog hos Meteorologisk institutt i Tromsø.

Stabilt pent/kaldt, alt etter som

Tirsdag og onsdag vil altså været holde seg ganske så stabilt slik det er mandag.

– Det blir ganske bra vær tirsdag, med mye sol og varme vest for Nordkapp. Rundt 21 grader på vidda, 19 grader i Alta og 10–14 grader i Kirkenes, mens deler av kysten vil være kjølig på grunn av tåken. Litt mer skyer på onsdagen, men rolige vindforhold og ikke store endringer i temperaturen, sier statsmeteorologen.

Foto:

Nedbør på vei

Torsdag derimot kommer det et påfyll av nedbør over store deler av Finnmark. Sårt tiltrengt i disse skogbranntider.

– Det kommer en runde med nedbør torsdag, og det vil bli en ordentlig byge særlig på indre strøk. Ikke så mye ved kysten. Det blir litt gråvær over det hele fram til lørdag med opp til frisk bris på kysten, særlig i Vest-Finnmark, men så er det bedring i sikte igjen, sier Noer.

Målinger i Finnmark klokka 11:00 mandag 22. juni:

  • Vardø 6 grader
  • Vadsø 11 grader
  • Kirkenes 12 grader
  • Tana bru 13 grader
  • Berlevåg 6 grader
  • Banak 13 grader
  • Karasjok 19 grader
  • Alta 16 grader
  • Hammerfest 9 grader

Artikkeltags