I dag når jeg gikk til jobb tenkte jeg at jeg er veldig takknemlig for at jeg faktisk har en jobb å gå til

Brian  Rundhaug

Brian Rundhaug Foto:

Av
DEL

MeningerJeg er driftssjef i ISS Facility Services.

I dag når jeg gikk til jobb tenkte jeg at jeg er veldig takknemlig for at jeg faktisk har en jobb å gå til. Jeg er ikke bekymret for å bli permittert eller miste jobben min. Det er fordi jeg jobber i en bransje som i disse dager er regnet som samfunnskritisk. ISS holder på med alle typer service, men min avdeling holder primært på med renhold.

Renhold har på rekordtid fått en helt ny status i samfunnet. Folk ser viktigheten av det våre medarbeidere gjør og hvor flinke de er. Det gjør meg utrolig stolt.

Usikkerhet

Jeg ser videre til de som har det usikkert. De som jobber og driver i reiselivsbransjen, hotellbransjen, restaurant og uteliv, opplevelser, velvære, frisører, massører, tatovører etc. osv. Alle de som nå har fått pålegg om å legge ned sin virksomhet (inntil videre). Dette er bedrifter som tradisjonelt ikke har så god soliditet. Dvs at de ikke har store mengder penger på bok. De er avhengig av kontinuerlig drift for å kunne overleve. En slik type «lockdown» vil ramme denne typer bedrifter svært hardt. Hvis dette varer lenge, vil mange av disse bedriftene gå konkurs. Vi ser allerede arbeidsledighet på over 10 %, som er ny rekord i Norge med god margin. Og vi har nok ikke sett toppen av dette enda. Grunnet konkurser og oppsigelser.

Oppfordring

Når dette er over håper jeg folk umiddelbart begynner å bruke disse næringene igjen. Gå på restaurant, klipp håret, overnatt på hotell, ta massasje og gjerne en utepils.

Videre har jeg en oppfordring. Istedenfor at vi i år reiser til Spania, Kreta, Tyrkia etc. på ferie. Bruker vi feriepengene i Norge. Så lager vi tidenes største Norgesferie.

Grunnen til at jeg sier det er at da kan vi heller legge milliarder av kroner tilbake i egen økonomi og eget samfunn. Samtidig som vi har det flott på ferie og får sett hva vårt fantastiske land har å tilby. Dette vil løfte økonomien i hele landet. For det har seg slik at alt henger sammen. Så for å unngå en dominoeffekt som vil ramme absolutt alle i samfunnet, må vi tenke fellesskap fremfor palmesus.

Dette vil også støtte næringer som restauranter, barer, frisører og massører som man kanskje ikke kobler med feriepengebruk. Men man må altså både spise, drikke, sove og muligens klippe seg i ferietid også. Så dropp den billige tatovøren i Tyrkia, og sats på Norsk kvalitet og sikkerhet.

Tenk deg om

Tenk om det var deg som mistet jobben eller kanskje enda verre bedriften din, som du har jobbet årevis for lykkes med. Tenk om du måtte gå på Nav. Eller i verste fall søke om sosial stønad, fordi livsverket ditt er ødelagt. Tenk om du mister huset ditt ...

Jeg avslutter med de udødelige ord fra De 3 Musketerer;

En for alle!

Alle for en!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags