«I dag er jeg bare glad, fornuften måtte jo seire»

FÅR NYTT SYKEHUS: I dag er jeg bare glad, fornuften måtte jo seire, skriver Inger Elisabeth Nilsen.

FÅR NYTT SYKEHUS: I dag er jeg bare glad, fornuften måtte jo seire, skriver Inger Elisabeth Nilsen. Foto:

Av

Hurra!

DEL

MeningerFinnmarks befolkning har i dag, den 30. desember 2019, fått en flott romjuls- og nyttårsgave: Helse Nord har gitt sitt endelige ja til å starte bygging av nytt Hammerfest Sykehus, med byggestart våren 2020.

Denne beskjeden har vi ventet på så lenge, det har vært noen tøffe og nervepirrende år for både ansatte og befolkningen. For meg har det virket som behandlingen av nytt Hammerfest sykehus har gått fra den ene godkjenningen til den andre, og de siste årene vært innom de fleste instanser. Og nå, kryss i taket, er den siste og endelige avgjørelse og godkjenning gjort. Men selvsagt, fornuften måtte jo seire, det skulle bare mangle. Det gamle sykehuset er vel ganske så klar for sanering snart.

Men vi må dessverre bare beklage at Finnmark har en kommune, hvor dennes politikere, på alle mulige måter i flere år, har forsøkt å hindre bygging av nytt sykehus i Hammerfest. De har ivret etter å legge ned og bygge i Alta. Det har vært servert mye nedsnakking og tøv om Hammerfest, sykehuset og sykepleierskolen, fra den kanten de siste årene. Nå må det vel bli fred i Alta?

Jeg tror mange i Alta er glad for nytt sykehus i Hammerfest. Men å si det høyt, så politikerne der hører det, er vel som å banne i kirka. Og er det noen som har hørt Altas politikere glede seg over noe som blir gjort i en annen kommune i Finnmark? Glede seg over noe som vil komme også Altas innbyggere til gode, selv om det ikke skjer i Alta? Men ærlig talt forventet jeg ikke noe gledesrop derfra. Det virker gang på gang som at vanlig politikeroppførsel der er: først oss, så oss og blir det noe igjen skal vi ha det også, for vi er størst. – Vel – riktig så ille kan de vel ikke være?

I dag er jeg bare glad, fornuften måtte jo seire. Og når nye Hammerfest Sykehus står ferdig om noen år, så vil Vest Finnmarks befolkning, ja hele Finnmarks befolkning, ha to nye flotte sykehus, Kirkenes og Hammerfest. Jeg tar det som en selvfølge at Altas politikere og lokalavisa Altaposten også vil glede seg over dette, sammen med resten av befolkningen.

HURRA!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags