– Hvem er alle disse søkere som MDG mener er til besvær med sine dispsøknader?

FORSVARER DISPENE: Johnny Aikio forsvarer de dispensasjonene nåværende regime i Vadsø har gitt i ulike plan- og byggesaker.

FORSVARER DISPENE: Johnny Aikio forsvarer de dispensasjonene nåværende regime i Vadsø har gitt i ulike plan- og byggesaker. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.«Dispsaker til besvær» skriver Vadsø MDGs 3 i ett leserinnlegg i Finnmarken. Og videre at Vadsø Høyre har ingen grunn til å være stolte av det.

Les det opprinnelige innlegget her.

Vadsø Høyre er svært stolte på vegne av alle som vil investere og få noe til i vår kommune, og med dette viser at det er en forskjell på hvem som leder kommunen vår, og dette vil Vadsø Høyre fortsette med om vi får ny tillit ved valget!

Hvem er alle disse søkere som MDG mener er til besvær med sine dispsøknader? Jo det er svært mange næringsdrivende, private og andre offentlige tiltak, som har investert i 100 millioners klassen i kommunen vår siste 4 år. Dette har vi brukt aktivt gjennom muligheten vi har gjennom dispensasjonsadgangen i plan og bygningsloven kapittel 19.

Er det hotellplanene på Ørtangen i milliardklassen som MDG primært ikke vil gi dispensasjon fra høydekravene og som hadde vært stoppet før de kom i gang om MDG fikk bestemme, eller er det utvidelse av Harilas sitt bilverksted i Vestre Jakobselv, Stig Arvolas reiselivsplaner med bla badstubygg i fjæra i Andersby, eller en innbygger som ønsket å utvide huset sitt, men ble møtt utdaterte krav på utnyttelsesgrad på tomten sin og derfor trengte disp fra disse bestemmelsene og mange flere lignende saker. Alternativet til alle disse sakene er at søkerne må utarbeide reguleringsplaner som koster minst kr 100.000 og tar minimum 1 år om de ikke er omstridt.

En reguleringsplan er heller ingen plankekjøring, det ser vi blant annet på de 12 år som forrige politiske ledelse har brukt på Ekkerøyplanen, som for øvrig ble vedtatt to år inn i denne perioden.

Et annet eksempel er reguleringsplan for Kaigata 2, som tok over 4 år da fylkeskommunen nektet å trekke sine innsigelser og tross gjentatte meklinger, ble ikke reguleringsplanen godkjent før kommunaldepartementet stadfestet denne i Vadsø kommunes favør. Vel, da er det vel bare å sette i gang med byggingen, da? Nei, både kapital og gründere har i mellomtiden forduftet og kanskje funnet andre mer næringsvennlige områder investere sine penger i. I Kaigata 2 er det snakk om investeringer på over 200 millioner kroner som drypper på vårt næringsliv som rørleggere, elektrikere, hotell, matbutikker osv.

Vadsø MDG ønsker mer helhetlige arealplaner, det er vi ikke uenig i, og vi vil fortsette også med dette arbeidet med det samme høye tempo vi har hatt i denne perioden om velgerne vil. Jeg er i hvert fall ganske sikker på at ordet «vern» vil bli ett ord som vil gå hyppig igjen i alle arealplaner om MDG i Vadsø får bestemme.

Dispensasjonsadgangen i plan og bygningsloven kapittel 19 gir adgang til å bruke det subjektive skjønn når de andre formelle krav er oppfylt. Dette subjektive skjønnet kan heller ikke sektormyndigheter overprøve. Vadsø Høyre vil også i framtiden bruke dette skjønnet sammen med sunn fornuft til de beste for dem som vil bygge og bo i Vadsø kommune.

Godt valg!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken