Gå til sidens hovedinnhold

Hva mener Finnmark Dagblad om Grunnlovens § 112?

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Oljeleting i Barentshavet er lønnsomt – og potensialet er størst lengst i nord. Dette er overskriften på Svein G. Jørstad sin artikkel i FD 4. november. Artikkelen framstår som et motskriv til NRK sin avsløring om at olje- og energidepartementet i 2013 tilnærmet instruerte oljedirektoratet til å ikke «snakke ned « Barentshavet sørøst, for dermed å sikre at Stortinget skulle stemme for å åpne for boring.

Det er et pussig sammentreff at Jørstads artikkel kommer på trykk samme dag som Høyesterett åpner klimarettssaken som Greenpeace og Natur og ungdom har reist med påstand om at staten brøt Grunnlovens § 112 da Barentshavet ble åpnet for oljeboring. Det nevner ikke Jørstad med et ord, men så var det vel heller ikke miljøperspektivet Jørstads omsorg handlet om her.

Men kanskje kunne det være en interresant og utfordrende oppgave for en av FDs yngre journalister å gå mer balansert inn i denne problematikken?

For egen regning vil jeg hevde utfallet av Høyesterett sin behandling av § 112 har større betydning for vår framtid, på godt og vondt, enn utfallet av presidentvalget i USA i dag.

Kommentarer til denne saken