Gå til sidens hovedinnhold

Husker du dette CD-coveret? Snart får du oppleve musikken fra en scene i Finnmark

Artikkelen er over 2 år gammel

Midnattsrocken plusser på rekken av gjensyn med «helter» fra 90-tallet.

Er du blant de som matet cd-spilleren med eurodance på nittitallet? Til sommeren plusser Midnattsrocken på gjensynsrekken med hits fra nittitallet. Styreleder Sten Rune Pettersen har signert kontrakt med det tyske Eurodance-prosjektet Maximus Xstasy - kanskje mest kjent som Maxx.

Maxx hadde sin storhetstid mellom 1993 og 1995, med hits som «Get-A-Way», «Noe More (I Can´t Stand It)» og «You Can Get It».

Etter 1995 tok prosjektet en lang pause, før den opprinnelige rapperen, Boris Köhler plutselig dukket opp til overflaten igjen på en nattklubb i Seinäjoki i Finland 15. Mars 2014. Den gangen hadde han med seg en annen vokalist. I 2017 gjorde imidlertid Linda Meek sitt comeback, under en festival i Estland. Nå turnerer Meek under navnet Maxx, sammen med ulike rappere.

Teksten fortsetter etter bildet.

– Adskillig bedre billettsalg i år

Styreleder i Finnmark Festivalarrangør AS, arrangørselskapet bak Midnattsrocken, forteller at billettsalget er betraktelig bedre enn det som var faktum for «bunnåret» 2018.

– Billettsalget er adskillig bedre i år enn i fjor. Responsen på bookingen har vært god og både jeg, styret og de frivillige møter positive tilbakemeldinger. Stort sett alle sier de skal på festivalen i år.

I 2018 gikk festivalsjef Jon Arne Pettersen ut med kritikk mot lokalbefolkningen, som han mente ikke stilte opp på festivalen. I år merker Sten Rune Pettersen at responsen lokalt er mye bedre.

Nå gjenstår tre til fire slipp av navn, før festivalplakaten kan sendes i trykken.

– Det gjenstår noen slipp. Men de største navnene er nå sluppet. Vi vil plusse på lokale og regionale band, som skal få være oppvarmingsband for Midnattsrockens publikum, sier Pettersen.

Skyter inn penger

Høsten 2018 ble det kjent at Midnattsrockens kasse var bunnskrapt. Siden høsten har Sten Rune Pettersen, sammen med flere styremedlemmer, jobbet for å sikre kapital til å drive festivalen videre. 11. april skal eierne møtes, for å gjennomføre en emisjon (kapitaløkning) i selskapet.

– Det blir skutt inn mellom 1,2 og 1,3 millioner kroner. Da føler vi oss solid nok til å gjennomføre festivalen, fastslår Pettersen.

Teksten fortsetter etter bildet.

Midnattsrocken foregår i år i tidsrommet 11. til 14. juli. Festivalen har blant annet også sluppet navn som Alan Walker, Ina Wroldsen, Nico & Vinz, Onkl P, Gåte, Backstreet Girls, Intrigue, Isak og Terje Tysland.

Dette er Maxx anno 2018

Maxx med låten «No More» under We Love 90s festivalen i Sverige i 2018.

Kommentarer til denne saken