Hundekjørerrekruttene er klare for mange mil på vidda

O KLASSER: Barnas finnmarksløpbestår i år av to klasser, og rundt 20 kjørere har meldt seg på. Foto: Hans Johan Aslaksen

O KLASSER: Barnas finnmarksløpbestår i år av to klasser, og rundt 20 kjørere har meldt seg på. Foto: Hans Johan Aslaksen

Artikkelen er over 3 år gammel

I helgen arrangeres Barnas finnmarksløp på Jotka.

DEL

I helgen får de unge hundekjørerspirene smaken på hvordan det er å kjøre Finnmarksløpet. Steinar Kristensen og Alta trekkhundklubb arrangerer Barnas finnmarksløp, som er blitt en populær konkurranse og en rekrutteringsarena de siste årene. Kristensen er ansvarlig for barneløpet som blir gjennomført på lørdag og søndag. Han opplyser at det er rundt 20 kjørere som har meldt sin interesse for å kjøre.

– Vi har i år en firespannsklasse og en seksspannsklasse. De har tre og seks mil lange etapper på lørdag og søndag. Så de som kjører i seksspannsklassen kjører til Mollisjok, forteller Kristensen.

– Takler ting veldig bra

Det er mange av de unge hundekjørerne som har ønsket utfordringer. Derfor har man laget en løype på seks mil.

– Vi har følt oss litt fram, samt at deltakerne har ytret et ønske om lengre løype, sier Steinar Kristensen.

– Men ungene takler ting veldig godt, og vi har barn som ikke har vært seks år enda som har kjørt fem mil over to dager, fortsetter Kristensen, som legger til at de har folk i løypa og på følgescootere.

Familiefokus

Det er mange av deltakerne som har booket seg inn på Jotka fjellstue denne helgen. Her lader de opp til søndagens avsluttende løpsdag.

– Vi lager en ramme rundt løpet, og blant annet har vi fått låne målseilet fra Finnmarksløpet. Fra i fjor er det mange som vil være med, og det er blitt en familieting å delta her, sier Steinar Kristensen foran helgens løp.

Artikkeltags