Høyrepolitikk fungerer ikke her hos oss

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Statlige arbeidsplasser er ikke redningen for Vadsø, sier statssekretær Raymond Robertsen (H). Men hvor er det da at statlige arbeidsplasser er redningen?

Vi har en regjering, som med religiøs overbevisning, som vil at statens politiske og økonomiske makt må reduseres til det ytterste. Det er Solbergregjeringens ideologiske, praktiske og politiske prosjekt og som overstyrer alt.

Derfor sentraliseres statlige institusjoner til de største byene. Der representer de en enorm vekst. Allerede etter kort tid kan man se et sånt utslag av stortingsvedtaket om å slå sammen Finnmark og Troms til en fylkeskommune og ved at administrasjon og politikk ble lokalisert til Tromsø.

Hva ville Tromsø vært uten universitetet og regionsykehuset og hva ville Oslo vært uten statlige institusjoner. Statssekretæren ville ikke hatt ryggrad til å innkalle ordføreren i Oslo og forklart henne at statlige arbeidsplasser ikke er redningen for Oslo.

Om statlige arbeidsplasser ble fratatt Oslo, så ville det vært totalt ødeleggende også for byens næringsliv. Derfor er det heller ingen fra Høyre som foreslår noe sånt i Stortinget. Derimot florerer det med forslag fra Høyre og regjeringspartiene om å flytte offentlige funksjoner ut fra distriktene og inn i de største byene.

Det lokale næringslivet er svært avhengig av offentlig virksomhet. Denne sammenhengen ser man eksempelvis når en kommune bestemmer seg for å bygge ut et boligfelt. Det utløser det arbeid og oppdrag til maskinfirmaer. Når staten renoverer statshuset, eksempelvis i Finnmark, så gir det oppdrag til lokal byggebransje.

Det er helt rett av ordfører Wenche Pedersen i Vadsø kommune å stå på for offentlige arbeidsplasser i sin egen kommune. Det gir en positiv virkning for lokalt næringsliv.

Høyrepolitikk fungerer ikke her hos oss.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken