«Herr Bakken, jeg er helt enig med deg at man må prøve å se sin nabo. Men her er du helt ute av kurs»

LØFT BLIKKET: Går det an å bli mer nedlatende mot kystens befolkning, skriver artikkelforfatteren.

LØFT BLIKKET: Går det an å bli mer nedlatende mot kystens befolkning, skriver artikkelforfatteren. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Nå får Hammerfest og Hasvik kjeft av leder for kultur, folkehelse og samferdsel i Finnmark, Geir Ove Bakken: «Vi kan ikke bare se «oss sjøl» innenfor båt og fergetilbud. La oss prøve å se naboen», skriver han så flott i Finnmark Dagblad.

Ja det er faktisk kloke ord fra Bakken, men ordene burde vel være sagt til en helt annen nabo. En nabo som stadig krever mer og mer, og som får mer og mer, men som aldri blir fornøyd, uansett. En nabo som aldri ser sine naboer, som aldri bryr seg. En nabo ingen trenger nevne med navn, alle vet hvem.

Vi har ei luksusrute for Hammerfest sin nabo, en helt unødvendig båtrute, ei rute som naboen bruker minst mulig. VargsundXpressen, som koster Finnmarks befolkning millioner. Den har herr Bakken med sin samferdselsavdeling lovpriset i flere år. Samferdselsavdelingen la ned et godt fungerende og rimelig (for fylket) busstilbud, mellom Hammerfest og Alta, og som var et gode for alle som reiste på denne strekningen. Forandringer ble gjort for å tvinge Hammerfest sin befolkning i båt. Dette kun for at vår nabos politikere tjener på det. Burde ikke herr Bakken ha lagt ned dette pengesluket, i hvert fall før han struper tilbudet til kysten og veiløse samfunn enda mer?

Etter som jeg leser i Hammerfestingen, har Hammerfest og Hasvik fått beskjed om at de ikke får lov å uttale seg om et rutetilbud som kommer til å berøre tilbudet til Hammerfest og Hasvik kraftig. De har likevel sendt et innspill, men ikke fått svar. De har purret på, men til ingen nytte. Hva slags «regjering» styrer på fylket? Hva i alle daga skjer med Finnmarks fylkespolitikere, og særlig Finnmarks samferdselsavdeling? Er dette et kalkulert trekk for å få det meste bort fra Hasvik, bort fra øyene, bort fra Hammerfest og inn til Alta? Er det dette våre fylkespolitikere strever med nå like før sammenslåingen med Troms?

I 2016 la herr Bakken & co. om kollektivtransporten, og ødela nesten all forbindelse mot kysten, og da særlig Hammerfest og øyene i nærheten. Nå skal det på nytt strammes inn. Har Bakken snakket med «naboen», den vi har fått beskjed om å ta hensyn til? Er det helt ok for han at hans nabo får en ekstra reisetid på flere timer?

Jeg synes det er merkelig at fylkets samferdselsavdeling går inn for å forlenge reiseveien til en befolkning som er helt avhengig av båt, blant annet for å komme til og fra Hammerfest sykehus. De går inn for å forlenge reisetiden fra en time til nærmere tre og en halv time. Går det an å bli mer nedlatende mot kystens befolkning?

Som sagt herr Bakken, jeg er helt enig med deg at man må prøve å se sin nabo. Men her er du helt ute av kurs. Du bør nok løfte blikket og se litt lenger enn til denne ene naboen, den du kun ser ut til å representere i din jobb som leder for kultur, folkehelse og samferdsel i Finnmark.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags