Gå til sidens hovedinnhold

Her må du bo for å kunne reise fritt over til Finland framover

Artikkelen er over 1 år gammel

Fra og med mandag 24. august stengte Finland sine grenser til Norge. Det er likevel noen steder som kan reise fritt over grensa, uten å måtte i karantene.

Finland grenser til fire Finnmarkskommuner. Karasjok, Kautokeino, Tana og Sør-Varanger. Da nyheten kom om at Finland ble å stenge sine grenser for nordmenn, ble det også klart at grensekommunene kan få reise fritt over uten å måtte i karantene når de krysser grensa.

Det har lenge vært forvirring om det er fritt fram for hele grensekommunen å reise over, eller om det gjelder deler av en kommune. Det siste er rett.

Disse stedene inngår i grenseområdet, og det er folk bosatt innafor her som kan reise fritt over grensa. Bor du for eksempel i Kirkenes i Sør-Varanger kommune, kan du ikke dra til Finland.

Hva må du ha med deg når du skal reise til Finland nå? Det får du svar på her: Dette må du ta med deg om du skal på handletur til Finland

Disse stedene inngår i grenseområdene: 

  • Personer som bor i Kilpisjärvi - Storfjord-området på finsk side fra Kilpisjärvi (inkl. Kilpisjärvi-tettstedet) i nærheten av veien E8 (VT21) til norsk side opp til Skibotn (inkl. Skibot-tettsted);I
  • Hetta - Kautokeino-området, personer som bor i nærheten av vei 93 på finsk side fra Hetta og på norsk side opp til vei E45 til Kautokeino (inkl. Kautokeino-tettsted)
  • I Inari - Karasjok-området bodde personer på finsk side fra Angel i nærheten av vei 9704 til Karigasniemi og på norsk side i det området nær grensen
  • I Utsjok - Karasjok og Tana området på finsk side fra Karigasniemi (inkl. Karigasniemi tettsted) på vei 92 og på norsk side nær vei 92 til Kaarasjoki (inkl. Kaarasjoki tettsted) og på den finske siden fra Karigasniemi nær vei 970 til Nuorgam (inkl. Nuorgam tettsted)
  • Personer som bor fra Kaarasjoki nær veien E6 til Tana og Varangerbotn (inkludert Tana og Varangerbotn)
  • Personer som bor i Inari - Sør-Varanger-området på finsk side fra Sevettijärvi-sjøen nær Näätämö nær vei 971 og på norsk side nær vei 893 opp til Neiden (inkl. Neiden-agglomerasjon).

Kilde: yle.fi

Kommentarer til denne saken