Den russisk-registrerte tråleren «Arctic Lion» begynte i 14-tiden å ta inn vann til kai i Breivika i Tromsø, og fikk raskt slagside.

Store styrker rykket ut, og klokken 16.00 jobbet mannskap på spreng for å unngå at tråleren fikk så stor slagside av den tippet rundt.

Politi, brannvesenet, redningsskøyta Skumvær og slepebåten Lupus jobbet med å dytte tråleren inn til kaia for å stabilisere den.

– Det jobbes med å lense båten for å få den stabil nok til at dykkere kan ta seg inn og tette skroget. Brannvesenet har også gjort klar lenser i sjøen i tilfelle utslipp, sa operasjonsleder Eirik Kileng i Troms politidistrikt klokken 16.00 tirsdag.

– Er det en reell sjanse for at tråleren skal tippe?

– Det har jeg ikke forutsetninger til å uttale meg om. Men vi jobber på spreng for å unngå at det skal skje, sier Kileng.

Synlig slagside

Redningsselskapet forsøkte i 14.30-tiden å sette lenser om bord i den russiske tråleren «Arctic Lion». Båten fikk noe etter hvert noe mindre slagside, men flere personer på stedet oppgir til Nordlys klokken 15.30 at slagsiden er blitt noe større.

Politiets innsatsleder på stedet bekrefter overfor Nordlys at tråleren tar inn vann.

– Den tar inn vann, og man vil forsøke å tømme den. Samtidig forbereder man å ta hånd om eventuelle utslipp. Foreløpig er det ingen utslipp, men hvis den krenger eller går rundt, så kan det bli aktuelt, sier innsatslederen.

Mannskapet evakuert

Mannskapet på tråleren er blitt evakuert.

– Såvidt jeg forstår er det kun kapteinen som er igjen om bord, sier operasjonsleder Eirik Kileng.

Da Nordlys var på stedet i 15-tiden sto det hauger av bagasje, kofferter og bager på kaia.

Vi oppdaterer saken fortløpende.