Gå til sidens hovedinnhold

Her blir livet til Kim (39) snudd på hodet for alltid

Artikkelen er over 1 år gammel

Onsdag kl. 20.00 sendte TV 2 program nummer tre i den sjette sesongen av «Sporløs».

Her hjelper TV 2 og programleder Geir Fredriksen nordmenn å lete etter slektninger, nære og kjære som de har mistet kontakten med, eller på en eller annen måte kommet bort fra gjennom årenes løp.

I onsdagens program møter vi Kim Ivanowitz fra Alta. Kim har ingen minner fra barndommen i Korea, men vet at den betyr mye. Han bodde de første årene av livet med sine biologiske foreldre i Sør-Korea. Da Kim var fire år ble han sendt på barnehjem.

I voksen alder har Kim hatt mange spørsmål, ett av dem: Hvordan klarte foreldrene å adoptere ham bort etter at de hadde levd sammen så lenge?

– Det har vært en følelsemessig berg og dal-bane, men det har vært fantastisk å få oppleve fødelandet mitt. Menneskene, maten og kulturene. Kanskje er jeg litt inhabil, men dette er et land som flere burde fått sett. Bare menneskene, hvor hyggelig og høflig de var, og hvor rent og pent det var, sier Ivanowitz til iFinnmark.

Far til to jenter

Ifølge samboeren Lena har Kim snakket mer og mer om det ukjente i Sør-Korea, spesielt etter at han selv ble far til to små jenter.

Etter at TV har klart å kommet i kontakt med en god venn av faren, får Kim den triste og overraskende beskjeden. Hans biologiske far døde av kreft for ti år siden. Kim var hans eneste barn, skriver TV2.no

Det viste seg at Kims biologiske far hadde vært en offiser i den Sør-Koreanske hæren. Han ligger gravlagt på Daejeon æresgravlund, hvor Kim fikk tatt et siste farvel.

Sporløs' lokale kontakt klarer til sliutt å få tak i navnet til Kims biologiske mor og bostedsadresse, og tar kontakt.

 

Visste ikke om adopsjonen

Kims biologiske mor visste ikke om adopsjonen før mange år etter at faren hadde adoptert ham bort. Hun ble aldri gift igjen. Kim er og blir hennes eneste barn.

– På denne turen har jeg fått svar på alle spørsmålene jeg har lurt på hele livet. Det er en fantastisk følelse, sier 39-åringen til TV2.no, og legger til:

– Mamma er en fremmed dame for meg egentlig. Jeg kjenner henne ikke. Jeg husker henne ikke utseendemessig, men samtidig føles det så trygt og naturlig. Den følelsen jeg får når jeg er med henne har jeg ikke følt før

 

Kommentarer til denne saken