(Nordlys): Det skriver NRK.

Det russiske helikopteret var på vei fra Pyramiden til Barentsburg, da det styrtet i oktober 2017. Åtte personer omkom, sju av dem ble aldri funnet.

– Saken er henlagt etter en omfattende etterforskning. Det er konkludert med at det ikke foreligger straffbare forhold, sier Sølvi Elvedahl, assisterende sysselmann på Svalbard, til NRK.

LES OGSÅ: Helikopterulykken: Håper de svarte boksene kan gi svar

Helikoptervraket ble funnet tre dager etter styrten på 209 meters dyp. 150 meter unna vraket ble en av de omkomne funnet på havbunnen.

Havarikommisjonen mener ulykken skjedde da pilotene mistet visuelle referanser i det dårlige været. Da helikopteret traff vannet, kom alle seg ut i live. Men de manglet overlevelsesutstyr og døde i det iskalde vannet.

LES OGSÅ: Her ligger helikoptervraket på 209 meters dyp

Vraket ble funnet ved hjelp av videoriggen Chimera om bord på forskningsskipet «G.O Sars», som vanligvis brukes til kartlegging av havbunnen.

Høsten 2018 overrakte den russiske generalkonsulen på Spitsbergen, Vjiatsjeslav Nikolajev, det russiske kriseministeriets medalje til kaptein Svein-Roger Fredheim og mannskapet, som på ulykkestidspunktet var i Longyearbyen etter at de hadde gjort seg ferdig med en etappe av det årlige økosystemtoktet i Barentshavet.