I Nord-Norge ellers blir det mye regn og nedbør framover, men søndag skal det lette noe. Temperaturene vil fortsatt være milde.

Indre deler av Troms vil også oppleve milde temperaturer.

Resten av landet må belage seg på mer typisk høstvær.

Vakthavende meteorolog Geir Ottar Fagerli ved Meteorologisk institutt i Bergen kan i det minste love at det neppe blir satt noen nye kuldegrader i helgen. Natt til onsdag ble det registrert minus 8,2 grader i Folldal, men vinterkulda er fremdeles langt unna.

– Temperaturene blir noe mildere i helgen enn de siste dagene, og spesielt i Øst-Finnmark vil man nyte godt av en sønnavind som gir milde temperaturer, sier Fagerli til NTB.

Mildt og vått

En nedbørsfront kommer over Vestlandet, og da spesielt Rogaland, torsdag og fredag. Lørdag kan det til og med bli noen solglimt før nedbøren kommer tilbake, dog ikke i samme mengder som på torsdag.

Milde temperaturer blir det også på Vestlandet, men sørlige deler får overskyet vær.

– Skyer og spredte regnbyger vil være status for store deler av landet i helgen, konstaterer Fagerli.

I Sør-Norge ventes også en mildere værtype, også om natten. På Østlandet og rundt Oslofjorden er det vente noen kraftige regnbyger fra fredag, særlig lørdag.

– Hovedsakelig vil det være spredt nedbør og overskyet i store deler av Sør-Norge med fortsatt milde temperaturer, sier Fagerli.

Snø på Svalbard

På Svalbard har det vært kraftig uvær de siste dagene. Fredag faller også en del nedbør i form av snø.

– Den kraftige vinden og de lave temperaturene holder seg, men snøen som har kommet vil raskt forsvinne, sier vakthavende meteorolog Geir Ottar Fagerli.