Gå til sidens hovedinnhold

Helga P. beklaget i 2014 at hun ba sine medlemmer sverte regjeringen. Nå er hun i gang igjen

Finnmarksdebatten

I et leserinnlegg i iFinnmark 9.sep. har hun fått med seg varaordføreren fra Ap i Nesseby på en ny svertekampanje. De som husker tilbake, husker at hun på et møte i Vadsø Ap noen måneder etter at hun og Ap tapte valget i 2013, oppfordret sine til å sverte den nye Solberg-regjeringen!

Da det ble kjent, beklaget hun dette – etter tydelig påtrykk fra Ap sentralt.

Nå presterer hun å fortelle at Tana kommunes økonomi skyldes denne regjeringen. Hun burde som nyvalgt ordfører vite bedre. Og da blir hun – og ikke Erna Solberg – mørk i ansiktet av sverten.

Den trange økonomien i Tana skyldes verken Stoltenberg-regjeringen (fra 2005) hun var medlem av, eller Solbergregjeringene fra 2013.

Den skyldes flertallet i Tana kommunestyre der Tana Ap siden 2005 sammen med daværende rådmann har vedtatt en massiv lånefest – uten dekning på kredittkortet.

Samme kommune har plassert sine egne partimedlemmer i stillinger de ikke har kompetanse for. De har ikke hatt kontroll på pengene – med svindelsaker og flukt av fagfolk som resultat.

Lånegjelda økte fra ca. 100 mill. kr til over en halv milliard. Prisen for dette ble nedleggelse av kommunale tjenester i bygdene, som resulterte i at kvinnearbeidsplasser forsvant og folk flyttet. Tana kommune har nå 500 færre innbyggere enn på vårt beste før årtusenskiftet.

Helga sverter altså denne regjeringen fordi Tana Ap har drevet kommunen mot stupet der ROBEK venter!

Videre presterer hun å fortelle at et sterkere Troms og Finnmark er negativt for Finnmark. At hun ikke er fornøyde med partiene Ap, Sp og SV i det nye fylkestinget er så sin sak. Fylkeskommunen bruker fortsatt liten tid på å drive utviklingsarbeid rettet mot kommunene, slik vi fikk høre på møtet i Berlevåg.

Det er fint at hun innser at en sammenslått fylkeskommune har langt bedre økonomi enn hva de to hadde hver for seg.

Likevel sverter hun en demokratireform som flytter 49 større og mindre oppgaver fra staten i Oslo til 11 sterkere regioner. Troms og Finnmark har nå større makt til å utvikle «Norges viktigste region» – om flertallet i fylkestinget er kompetente nok.

Lykkes hun med en reversering, vet hun at det blir reduksjoner i videregående skole i Finnmark.
Tana og Vardø står dessverre svært utsatt til slik det også var når lille Finnmark fylkeskommune hadde ansvaret. Etterpå økte Finnmark lånegjelda som nå delvis betales av Tromsandelen i denne regionen.

Ta ansvar, Helga for det rotet ditt eget parti har skapt både lokalt og regionalt og slutt å sverte andre!

Kommentarer til denne saken