Hei Arve,

Først av alt vil jeg takke deg for at du bryr deg om det vi gjør. Vi setter stor pris på engasjement, innspill og tilbakemeldinger rundt vår redaksjonelle dekning gjennom Finnmark Dagblad og iFinnmark.

Men, som gammel journalist i Finnmark Dagblad, hadde jeg ventet noe mer etterrettelighet når du tok pennen fatt. Jeg skal derfor for ordens skyld klare opp i noen usannheter du presenterer i ditt leserinnlegg.

Les også

En avis for altaværinger?

Finnmark Dagblad har i dag til sammen 16 ansatte i redaksjon og markedsavdeling. 7 av disse jobber ved vårt hovedkontor i Hammerfest. De resterende er fordelt på våre øvrige kontorer i vest. Selv sitter jeg til daglig på kontoret i Lakselv, men er selvfølgelig til stede både i Hammerfest og Alta, all den tid covid-situasjonen tillater det.

Påstanden din om at Finnmark Dagblad har valgt å flytte nesten hele sin journalistiske stab til Alta, sammen med redaktørkrakken og administrasjon, faller dermed på sin egen urimelighet. Ansvarlig redaktør er i dag konstituert i Lakselv, mens daglig leder sitter i Hammerfest. Gjennom vårt glimrende samarbeid med Dagbladet Finnmarken og Finnmarksposten er vi på plass i hele Finnmark, noe som er en styrke både for oss og Finnmark.

Usannhetene stopper dessverre ikke der. I ditt innlegg innleder du med manglende tilstedeværelse i Hammerfest, og at store og positive nyheter knapt blir presentert. Eksemplene du benytter er ammoniakkfabrikken som er planlagt på Markopneset og byggingen av nye Hammerfest sykehus. Førstnevnte har vi omtalt gjennom åtte artikler, sammen med flere notiser med oppdateringer i det planlagte prosjektet. Sykehuset har vi behørig omtalt både gjennom planleggingsprosessen og byggingen. Vi har også problematisert flere forhold rundt det nye sykehuset, deriblant antall sengeposter og mangelen på landingsplass for helikopter i nær tilknytning til sykehuset.

Som du selv understreker i innlegget ditt, er vi en fylkes- og regionavis. For oss er det ikke viktig hvilken geografi saken er stemplet med. Vi skal dekke nyhetene i hele Finnmark. Det viktigste for oss er å presentere nyheter, og nettopp derfor kan det fra tid til annen være at vi ikke prioriterer ressurser på å følge saker uten nyhetspoeng.

Vi tar tilbakemeldingene dine med oss, og setter pris på engasjementet. Hammerfest har alltid vært viktig for oss, og vil selvfølgelig være like viktig også i fortsettelsen. Dette skal ikke være et forsvarsskrift for oss, men for meg er det viktig å oppklare når usannheter blir presentert.

Om du har gode Hammerfest-saker du savner eller vil tipse oss om, så oppfordrer jeg deg til å kontakte Trond Ivar Lunga, Helle Østvik, Christel Beate Jorilldatter eller Solveig Eriksen, som hver dag er på plass for å rapportere om det som skjer i Hammerfest, gjennom Finnmark Dagblad og iFinnmark.