Hedrer de frivillige med å dele ut 100.000 kroner

INNSATS: Porsa Sanitetsforening med sine frivillige som gjorde en solid innsats under feiringen av Kvalsunds 150-årsjubileum.

INNSATS: Porsa Sanitetsforening med sine frivillige som gjorde en solid innsats under feiringen av Kvalsunds 150-årsjubileum. Foto:

Som en gest til frivillige i Kvalsund som har stått på hodet for å skape ei storslått feiring av kommunens 150-årsjubileum, deler kommunen ut pengegaver.

DEL

– Vi har noen fantastiske frivillige som fortjener all heder og ære. Jeg er så utrolig imponert over hvordan folk, både gamle og unge, stiller opp sent og tidlig for å gjøre sitt ytterste for denne kommunen. Det viser oss at frivilligheten lever i beste velgående, sier kommunikasjons- og markedsføringskonsulent Ulf-Terje Nyheim Eliassen.

Det var satt av penger i budsjettet, i utgangspunktet for å dekke utgiftene som lag og foreninger måtte ha i forbindelse med arbeidet.

Vil krone innsatsen

– Men vi syntes også at de frivillige ikke bare skulle gå i null – men sitte igjen med noen kroner for innsatsen.

På kommunens hjemmeside ble det derfor lyst ut at lag og foreninger kunne søke for å få litt av 100.000 kroner som kommunen deler ut.

– Vi har ordnet det sånn at de store hovedarrangørene får én sum, mens biarrangørene får en litt mindre sum.

Levende distrikter

Nyheim Eliassen viser til at Kvalsund kommune har frivillige i alle sine distrikter.

– Vi har over 100 frivillige med smått og stort. Jeg kan nevne Kvalsund Pensjonistforening, Kokelv Bygde- og ungdomslag, Klubbukt og omegn Bygdelag, Kvalsund IL, Neverfjord IL, Stallogargo Bygdelag, Refsnes Bygdelag, Porsa Sanitetsforening og Kokelv sportsklubb, bare for å nevne noen.

– Pengene er rett og slett en gest og en klapp på skuldra til våre frivillige for gjennomføringen av 150-årsjubileet. Men også ellers gjør de gjennom hele året en utrolig innsats for å fremme bolyst og et aktivt og inkluderende samfunn i Kvalsund, sier Nyheim-Eliassen.

Artikkeltags