Veien fortsatt stengt: Kommunen oppretter krisestab

STEINRAS: Veien stengte ved Falkebergtunnelen etter to steinras natt til torsdag, og siden da har det falt mer stein i veibanen.
– Dette bekrefter at fjellet er ustabilt og at det er farlig å ferdes på veien, sier Kurt Mørk Eriksen, som er prosjektleder for Statens vegvesen i Finnmark. i en pressemelding.

STEINRAS: Veien stengte ved Falkebergtunnelen etter to steinras natt til torsdag, og siden da har det falt mer stein i veibanen. – Dette bekrefter at fjellet er ustabilt og at det er farlig å ferdes på veien, sier Kurt Mørk Eriksen, som er prosjektleder for Statens vegvesen i Finnmark. i en pressemelding. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Fylkesvei 102 mellom Breivikbotn og Sørvær i Finnmark vil fortsatt holde stengt på grunn av ras. Hasvik kommune har nå opprettet krisestab.

DEL

OPPDATERT 15:50: Lille julaften settes det opp hurtigbåt fra Hasvik til Sørvær. Les mer lenger ned i saken.

Veien stengte ved Falkebergtunnelen etter to steinras natt til torsdag, og siden da har det falt mer stein i veibanen.

– Dette bekrefter at fjellet er ustabilt og at det er farlig å ferdes på veien, sier Kurt Mørk Eriksen, som er prosjektleder for Statens vegvesen i Finnmark. i en pressemelding.

BAKGRUNN: Fikk ikke oversikt over rasstedet som isolerer bygda – det var for mørkt

En alvorlig situasjon

Ordfører i Hasvik kommune, Eva Husby, er informert om situasjonen,

– Situasjonen anses som alvorlig, og vi har derfor satt av krisestab i dag klokken 14.00, forteller ordføreren til iFinnmark.no.

Kommunen har også opprettet dialog med Fylkesmannen og kriseberedskap om frakt av personer og matforsyninger. Det jobbes på spreng for å finne løsninger, forsikrer Husby.

– Hvis været tillater det skal vi opp i helikopter i morgen 23. desember for å prøve å få enda bedre oversikt over situasjonen, sier Kurt Mørk Eriksen.

Starter arbeidet 3. juledag

Det er behov for å foreta fjellrensking, og entreprenører som er spesialister på fjellsikring vil komme til Hasvik og starte arbeidet med dette 3. juledag.

– For øyeblikket veksler været mellom mildvær og kulde, men det er meldt kaldt, stabilt vær i jula. Hvis vi får stabilt, kaldt vær vil vi gjøre en ny vurdering av om det er forsvarlig å åpne veien en periode før det er foretatt fjellsikring, sier Kurt Mørk Eriksen.

Advarer publikum

Statens vegvesen har fått opplysninger om at flere personer har vært inne i rasområdet, blant annet for å ta bilder som publiseres på Facebook.

– Dette vil vi advare mot. Det er livsfarlig å være i området, og vi vet ikke når det kan komme mer stein. Det er derfor veien er stengt, sier Kurt Mørk Eriksen.

Redningsskøyta er satt inn i persontransport til Sørvær.

Setter opp hurtigbåt

I en pressemelding skriver ordfører Husby at det er opprettet dialog med Finnmark Fylkeskommune og Fylkesmannens beredskapsavdeling for å finne løsninger for frakt av personer og matforsyninger de nærmeste dagene.

– Det ble gjort forsøk på å sette inn hurtigbåt mellom Hasvik og Sørvær i ettermiddag, men av værmessige årsaker fikk man ikke dette til, står det i pressemeldingen.

Den 23. desember settes det opp hurtigbåt fra Hasvik til Sørvær i løpet av formiddagen. Tidspunkt gis straks det er avklart, og båten tar med passasjerer, post og varer til Sørvær handel.

– Det er kvalitetssikret at det er personell og medisiner til å ivareta tilbudet til pleietrengende på Sørvær. Det er etablert kontakt med helsesentret/lege og AMK i tilfelle akuttsykdom. Hasvik kommune har teknisk personell på Sørvær for ivaretakelse av kommunaltekniske oppgaver der, står det i pressmeldingen.

For mer informasjon, se Hasvik kommunes hjemmeside.

Artikkeltags