Iverksatte leteaksjon etter kvinne på Sørøya

I SØK: Sea King søker i området hvor kvinnen skal ha gått seg bort.

I SØK: Sea King søker i området hvor kvinnen skal ha gått seg bort. Foto:

Politiet iverksatte torsdag kveld leteaksjon på Sørøya etter en dame i 70-årene.

DEL

Oppdatert: Kvinnen er funnet.

Kvinnen har gått seg bort i tåka oppe på fjellet Navaren, melder politiet i Finnmark like etter klokken 18:30 torsdag.

– Hun ble meldt savnet like før halv sju. Det var turfølget hennes som meldte ifra om at hun var savnet, sier Jan-Olav Schjølberg, operasjonsleder hos politiet, til iFinnmark.

Nærmere 20:30 opplyser politiet overfor iFinnmark at kvinnen fortsatt er savnet.

Like etterpå melder politiet at de nå setter inn flere ressurser mot Sørøya, med norske redningshunder og sivilforsvaret. I tillegg vil en Sea King bli sent inn i området.

Distriktssjef for sivilforsvaret i Vest-Finnmark, Frode Enoksen, bekrefter at de kalt ut til oppdrag, men er ikke selv til stede og vet ikke hvor mange som er kalt ut.

Tett tåke kompliserer søket

Politiet får hjelp av Norsk Folkehjelp, og Erlend Høisæther har ansvaret for avdelingen som driver med redningstjeneste. Han kan fortelle om travle søkemannskaper som enten er ute i felt og deltar i selve søket etter den savnede kvinnen, eller sprengjobber med en feltplan.

– Norsk Folkehjelp har åtte stykker som deltar i søket nå. Det kommer også mer ressurser med redningsskøyta. Blant annet en hund fra Alta, samt mer politi. I tillegg ønsker man å få inn Sea Kingen, forklarer Høisæther. 

Høisæther selv sitter på sentralen i Oslo, og har telefonkontakt med sine folk ute på Sørøya. Beskrivelsene av været herfra er ikke optimale for redningssøk.   

– Slik jeg forstår det er det mye tåke som kompliserer bakkesøket. Hvordan dette innvirker på eventuelle luftressurser tør jeg ikke svare på. Men jeg har skjønt at det er mye tåke og at det har tetna til etter at man startet aksjonen, forteller Høisæther.

Teksten fortsetter under bildet.

SØKER: Politiet er på plass i Hasvik.

SØKER: Politiet er på plass i Hasvik. Foto:

Han vil holde kontakten sine mannskaper utover kvelden for å holde seg oppdatert, 

– Operativ leder skal nå i møte med innsatsleder fra politiet for å legge en plan for hvordan man skal imot de resterende ressursene som kommer, sier Erlend Høisæther.

Klokken 22 er det intet nytt å melde, kvinnen er fortsatt ikke funnet.

– Men tåka har begynt å lette, opplyser Høisæther.

Krisestab

Ordfører i Hasvik, Eva Husby, forteller til iFinnmark at de nå setter krisestab, og skal møtes på rådhusplassen i Breivikbotn klokken 21:30.

Klokken 22:24 melder politiet at kvinnen er funnet. Hun var bevisstløs og nedkjølt.

Artikkeltags