Setter inn hurtigbåt til isolerte Sørvær

STEINRAS: Veien stengte ved Falkebergtunnelen etter to steinras natt til torsdag, og siden da har det falt mer stein i veibanen.
– Dette bekrefter at fjellet er ustabilt og at det er farlig å ferdes på veien, sier Kurt Mørk Eriksen, som er prosjektleder for Statens vegvesen i Finnmark. i en pressemelding.

STEINRAS: Veien stengte ved Falkebergtunnelen etter to steinras natt til torsdag, og siden da har det falt mer stein i veibanen. – Dette bekrefter at fjellet er ustabilt og at det er farlig å ferdes på veien, sier Kurt Mørk Eriksen, som er prosjektleder for Statens vegvesen i Finnmark. i en pressemelding. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Det har vært umulig å kjøre til eller fra bygda lengst vest på Sørøya etter at et steinras stengte Falkebergtunnelen natt til torsdag. I dag blir det endelig mulig å sette inn Hurtigbåt mellom Sørvær og Hasvik.

DEL

Fredag ettermiddag satte kommunene krisestab, og det kan fortsatt være flere dager til tunnelen kan åpnes. Men ordfører Eva Husby ser allikevel litt lysere på situasjonen.

LES OGSÅ: Tomme butikkhyller i veiløs bygd etter ras

– I dag blir det gjennomført en tur med hurtigbåt mellom Hasvik og Sørvær klokken 11.00, forteller hun iFinnmark.no.

Båten går da tilbake fra Sørvær klokken 12.00. 

Et lite pusterom

Hun påpeker at dette blir et lite pusterom for kommunen som har hatt mye å gjøre de siste dagene.

– Endelig kommer folk seg til og fra Sørøya, og ikke minst matforsyninger, julepost og passasjerer som ikke har kommet seg hjem på grunn av raset, sier hun.

Hun legger ikke skjul på at det har vært noen vanskelige dager.

– Det har vært tøft for folk her nå i julestria, sier hun.

Har hatt medisinsk personell

Det opplyses på kommunens hjemmeside at det er kvalitetssikret at det er personell og medisiner til å ivareta tilbudet til pleietrengende på Sørvær.

Det er etablert kontakt med helsesentret/lege og AMK i tilfelle akuttsykdom.

Hasvik kommune har i tillegg hatt teknisk personell på Sørvær for ivaretakelse av kommunaltekniske oppgaver der.

Artikkeltags