Sist gang skapte hun debatt i Alta – nå er det fiskebrukets tur

ZINA: Grafittikunstneren Linda Aslaksen, med kunstnernavnet Zina, skaper fiskekunst på veggen til fiskebruket på Sørvær.

ZINA: Grafittikunstneren Linda Aslaksen, med kunstnernavnet Zina, skaper fiskekunst på veggen til fiskebruket på Sørvær. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Sist skapte hun furore og debatt etter protestkunsten på veggen til Alta ungdomsskole. Nå vandrer det tilskuere til Sørvær for å la seg imponere av Sørøyrock-kunst på veggen til fiskebruket.

DEL

Linda Aslaksen, med kunstnernavnet Zina, flyttet til Alta i august i fjor. 30-åringen fra Porsgrunn med far fra Karasjok, hadde da bodd og livnært seg som streetart-kunstner i London i ni år.

LES OGSÅ:   – Klar over at kunstnerne har et uttrykk som kan provosere

LES OGSÅ: Her er graffiti-kunstverket ferdig

– Zina er bare helt utrolig dyktig. Det var ikke tvil om hvem som måtte bli årets festivalkunstner til Sørøyrocken, sier rockens booking- og kunstnerisk ansvarlig Ken Arne Brox.

LES OGSÅ: Sørøyrocken tar med både artister og publikum til havs  

På frihånd

I litt over ei uke har Zina stått i en lift hvor hun på frihånd har malt med pensel direkte på den hvite muren til fiskebruket. Nå er resultatet klart, og allerede strømmer det folk fra resten av øya for å la seg imponere.

– Folk kommer fra fjern og nær for å se. At det går an å lage noe så utrolig kult. Det er ikke bare vi som er imponert, alle som ser det får hakeslepp, sier rockens storfornøyde kunstnerisk leder.

(Saken fortsetter under bildet.)

FRI HAND: På frihand har Zina malt logoen til Sørøyrocken på veggen.

FRI HAND: På frihand har Zina malt logoen til Sørøyrocken på veggen. Foto:

Logoen på veggen

Først spøkte det for om prosjektet kunne la seg realisere. Men med støtte fra Lerøy og Norway Seafoods kunne Zina sette i gang.

– Logoen til Sørøyrocken på fiskebruk-veggen var hovedprosjektet. Men vi har også flere prosjekter som Zina skal stå for, men de vil vi ikke røpe. De er til ære for alle våre gjester som kommer til Sørvær under rocken i dagene 27.–30. juli, sier Ken Arne Brox.

Artikkeltags