Sea King fant savnet kvinne omkommet på Sørøya

OMKOMMET: Sea King fant den omkomne kvinnen i terrenget tirsdag. Her var helikopteret landet i Breivikbotn.

OMKOMMET: Sea King fant den omkomne kvinnen i terrenget tirsdag. Her var helikopteret landet i Breivikbotn. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Kvinnen som ble meldt savnet på Sørøya i helga, er funnet død. Det bekrefter politiet overfor iFinnmark tirsdag ettermiddag.

DEL

– Politiet i Finnmark kan melde om at kvinnen som var savnet siden lørdag kveld er funnet omkommet på Sørøya tirsdag mellom kl. 13 og 14. Det var et Sea King redningshelikopter som fant vedkommende i ulendt terreng, skriver politiet i en pressemelding.

Den savnede kvinnen var del av et turfølge på tre som var på dagstur til Nordsandfjorden, men kom ikke tilbake som avtalt etter å ha skilt lag fra resten før returen lørdag kveld.

– Det er gått lang tid siden den savnede ble borte, men vi har hele tiden søkt med håp om å finne henne i live, sier stabssjef Tarjei Sirma-Tellefsen i Finnmark politidistrikt.

Tirsdag ble kvinnen i 50-årene funnet omkommet ved Sandefjordvatnet.

– Det er trist å motta budskapet om at hun nå er funnet omkommet. Samfunnet har mobilisert enorme ressurser til denne leteaksjonen, sier Sirma-Tellefsen.

(Saken fortsetter under bildet)

FUNNSTEDET: Her ble den savnede kvinnen funnet på Sørøya

FUNNSTEDET: Her ble den savnede kvinnen funnet på Sørøya Foto:

Kan ha falt

Innsatsleder Håvard Martinsen på stedet opplyser at kvinne ble funnet i det som var prioritert søkeområde på mandag.

– Hun har blitt funnet i et svært ulendt terreng. Det tyder på at hun har falt, sier han.

(Saken fortsetter under bildet)

Håvard Martinsen.

Håvard Martinsen.

Løftet ut av Sea King

Hovedredningssentralen (HRS) opplyser at kvinnen er løftet ut av funnområdet med Sea Kingen.

Redningshelikopteret har videre landet i Breivikbotn bekrefter HRS til iFinnmark.

Sea Kingen har senere forlatt Breivikbotn.

LES MER: 110 personer fra Forsvaret var ute i søk 

Hatt telefonisk kontakt

Kvinnen skal ha skilt lag med turfølget lørdag fordi hun hadde hatt en vond fot. Hun skal så ha gått seg bort.

Famile og venner hadde lørdag kveld telefonisk kontakt med kvinnen. Senere har ingen ikke oppnådd kontakt med kvinnen, trolig fordi mobilen ble fri for strøm, har politiet opplyst tidligere.

Natt til søndag ble det derfor iverksatt en leteaksjon på Sørøya, som har pågått ustanselig siden. Politiet, frivillige, Røde Kors, Norsk Folkehjelp, Norske Redningshunder, Statens naturoppsyn og brannvesenet, Reinpolitiet, Heimevernet, Norges lotteforbund og Sivilforsvaret er blant dem som har bidratt i leteaksjonen.

Kvinnen var turvant og godt kledt, politiet hadde derfor hatt god tro på at kvinnen ville la seg finne i live – til dødsbudskapet kom tirsdag.

LES MER: Ordføreren følger leteaksjonen døgnet rundt: – Unntakstilstand

Takker alle som bidro i søket

Stabssjef Tarjei Sirma-Tellefsen i Finnmark politidistrikt vil spesielt takke den organiserte frivilligheten og frivillige enkeltpersoner fra Finnmark og Nord- Norge, som virkelig har stilt opp og gjort en stor og viktig innsats for å støtte det offentlige og organiserte redningsapparatet

– Det setter vi umåtelig stor pris på. Politiet har ikke på dette tidspunktet informasjon å dele om hva som konkret har skjedd med kvinnen, men det er ingen opplysninger som tilsier at det skulle være skjedd noe annet enn at kvinnen er forulykket i terrenget. Politiet vil gjennomføre tekniske undersøkelser av åstedet og den omkomne vil bli obdusert for avklare dødsårsaken. Pårørende er varslet, uttaler han i pressemeldingen.

Saken oppdateres.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken