Ordføreren følger leteaksjonen døgnet rundt: – Unntakstilstand

Ordfører i Hasvik, Eva Husby.

Ordfører i Hasvik, Eva Husby. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Eva Husby setter alt annet på vent mens leteaksjonen etter den savnede kvinnen pågår.

DEL

– På rådhuset vil jeg si det er unntakstilstand, sier ordfører i Hasvik, Eva Husby.

Hele rådhuset i Hasvik kommune er brukt som base og operasjonssentral i søket etter den savnede kvinnen. Det samme er skolen som ligger vegg i vegg.

– Alt er samlet her og det gjør at de logistikkmessige utfordringene er små. Fra kommunen sin side er vi i beredskap og setter alt til disposisjon. Vi har ikke noe tidsbegrensninger i forhold til det, det er situasjonsavhengig, sier Husby.

Fullt fokus på aksjonen

Det var lørdag kveld at en kvinne i 50-årene ble meldt savnet etter en tur i Sørvær-området i Hasvik. Hun ble sist observert ved Nordsandfjordvannet, da hun og de tre andre i turfølget skilte lag rundt klokken 19.30 lørdag kveld.

LES OGSÅ: Politiet: – Vi bruker alt av ressurser vi rår over og har fortsatt mål om å finne en kvinne i live

Siden har både politi, forsvar, andre redningstjenester og frivillige stått på for å finne kvinnen.

– Folk her ute bryr seg. Det er godt å ha med seg i denne situasjonen. Vi føler at vi er et team som jobber sammen. Til tross for det som foregår er det er en ro her. Samtidig er det veldig tillitvekkende hvordan de proffe jobber, sier Husby.

Teksten fortsetter under bildet.

OPS: Rådhuset i Havik blir brukt som opeasjonssentral for politi og forsvar.

OPS: Rådhuset i Havik blir brukt som opeasjonssentral for politi og forsvar. Foto:

Ordføreren sier rådhuset naturligvis er preget av situasjonen.

– Både rådmannen og jeg er med døgnet rundt, mens flere av de ansatte er ute på søk og i matlaging. Vi har fullt fokus på aksjonen. Vi holdt møte i formannskapet i dag tidlig, som vi måtte holde, men vi hadde ikke noe kontor her så da måtte vi ut på bygda. Det var lettere å flytte oss enn å begynne å rokere her, sier hun.

Stor pågang av frivillige

Fra kontoret sitt på rådhuset kan Husby se rett ut på plassen der nye helikoptre stadig lander og letter, mens nye mannskaper fra Forsvaret stadig stiger på og av. Ordføreren sier hun er stolt og ydmyk over å se at samfunnet nytter.

– En ting er mobilisere over kort tid, men dette har vart nå i snart tre døgn, sier Husby.

Teksten fortsetter under bildet.

SAVNET ETTER TUR:  På grunn av en vond fot valgte den savnede kvinnen å snu for å gå tilbake, da hun lørdag kveld var på tur med venner på Sørøya. Siden har ingen sett henne.

SAVNET ETTER TUR: På grunn av en vond fot valgte den savnede kvinnen å snu for å gå tilbake, da hun lørdag kveld var på tur med venner på Sørøya. Siden har ingen sett henne. Foto:

Ordføreren sier hun stadig blir kontaktet av privatpersoner som ønsker å hjelpe til, men de har hun nå satt på vent. Allerede er det flere hundre som deltar i aksjonen.

– De pårørende får hjelp av et fagteam med psykiatrisk sykepleier i spissen, som har vært i kontakt med dem siden de kom hit. Vi har veldig vondt av de pårørende og tenker mye på hun som er der ute. Samtidig føler vi at det gjøres alt som kan gjøres. Alt av ressurser er satt inn. Samtidig er vi ydmyke over at folk kommer fra hele Finnmark og Nord-Troms for å hjelpe, sier Husby.

Artikkeltags