Har hatt kontakt med savnet kvinne over telefonen lørdag: – Hun visste ikke hvor hun var

Heimvernet ankom Sørøya i båt.

Heimvernet ankom Sørøya i båt.

Artikkelen er over 2 år gammel

To helikoptre skal i lufta fra klokken 7 mandag. Politiet håper å finne finnmarkingen i god behold.

DEL

OPPDATERT KLOKKEN 12.30: Politiet har ingen nye opplysninger og leteaksjonen fortsetter.

– Vi setter to helikoptre i lufta fra rundt klokken syv. Leteaksjonen vil fortsette i full styrke utover dagen, sier operasjonsleder Lars Rune Hagen i Finnmark politidistrikt mandag morgen.

Senere kan politiet melde at helikoptrene kom seg ut i 8-tiden mandag morgen.

Nytt mannskap

Det var natt til søndag at politiet iverksatte en leteaksjon på Sørøya etter at en kvinne i slutten av 50-årene ble meldt savnet etter en tur i Sørvær-området på Sørøya. Kvinnen ble sist observert ved Nordsandfjordvannet, da hun og de tre andre i turfølget skilte lag rundt klokken 19.30 lørdag kveld.

– Vi har hatt kontakt med kvinnen over telefonen lørdag kveld. Hun visste ikke hvor hun var, og nå har nok telefonen gått tom for strøm, sier operasjonsleder Gunnar Øvergaard i Finnmark politidistrikt mandag formiddag.

  • RETTELSE: Ved første publisering ble det opplyst at politiet hadde hatt kontakt med kvinnen over telefonen søndag ettermiddag. iFinnmark har vært i kontakt med politiet igjen, og den siste kontakten med kvinnen over telefon var lørdag kveld.

Den savnede kvinnen er bosatt i Finnmark, men er opprinnelig fra Korea.

Full styrke

Søndag og natt til mandag var flere bakkemannskap, hunder og helikoptre ute og lette etter kvinnen.

– Det har vært folk ute i terrenget gjennom natten, uten at det så langt er gjort funn som kan gi nærmere opplysninger om hvor i området den savnede kvinnen befinner seg. I morgentimene mandag er det satt inn friske og uthvilte mannskaper som viderefører søket med full styrke, skriver Gunnar Øvergaard i Finnmark politidistrikt i en pressemelding på morgenen mandag.

LES OGSÅ: 146 personer fra skal i natt lete etter den savnede kvinnen

Øvergaard forteller til iFinnmark at det er lettere vær mandag i forhold til søndag.

– I leteområdet er det nå 8–9 grader, lett bris fra nordøst, overskyet og det tenderer kanskje litt til sol. Det er ikke meldt om større nedbørsmengder. Vi har et bedre utgangspunkt i dag i forhold til i går, sier Øvergaard og minner om at leteområdet er utfordrende terrengmessig.

Bell-helikoptre

Ved Hovedredningssentralen Nord-Norge får iFinnmark opplyst at det er to Bell-helikoptre, vanligvis stasjonert på Bardufoss i Troms, som skal delta i leteaksjonen mandag morgen. Helikoptrene er mandag morgen i Breivikbotn.

MED I AKSJONEN: To Bell-helikoptre fra Bardufoss er satt inn i leteaksjonen. Klokken 8 ble de satt i lufta etter å ha vært i Breivikbotn. Bildet er tatt ved en tidligere anledning.

MED I AKSJONEN: To Bell-helikoptre fra Bardufoss er satt inn i leteaksjonen. Klokken 8 ble de satt i lufta etter å ha vært i Breivikbotn. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto:

Et Sea King-helikopter fra Banak er planlagt inn i leteaksjonen etter hvert.

Søndag sendte politiet ut en pressemelding i anledning leteaksjonen. Den savnede kvinnen er i slutten av 50-årene, tur- og fjellvant og godt kledd, ifølge pressemeldingen. Hun skal være 1,50 høy, opprinnelig fra Korea, ha sort hår og skal være kledd i sort bukse, blå jakke og bar en blå ryggsekk.

iFinnmark følger saken.

Artikkeltags