– Dagny kjenner jeg personlig fra før av. Hun skulle vært hos oss for lenge siden, og nå kommer hun, sier en tydelig fornøyd bookingssjef Ken Arne Brox i Sørøyrocken til iFinnmark.

Tirsdag slapp festivalen det siste navnet til årets plakat; Dagny skal avslutte torsdagen på Tørfiskloftet på Sørvær.

– Ønsket henne hit lenge

Tromsøværingen er allerede godt kjent rundt om i landet – og låta Backbeat alene har hatt over 27 millioner avspillinger på forskjellige strømmetjenester.

– Hun er jo en popkomet og hun har virkelig slått an i det siste. Når vi fikk sjansen til å få Dagny ut til Sørvær, så var det en veldig enkel avgjørelse, sier Brox og påpeker at festivalen har sluttet å bruke ordet headliner.

– Alle har likeverd hos oss, men vi har mange gode – kun nordnorske artister i år. Dagny, Joddski og Sondre Justad avslutter hver sin kveld.

Faktisk er hele lineupen nordnorsk i år: Jadudah, I See Rivers, The Late Great, Kråkesølv, White Ascot, ATTAN, Sondre Justad, Kajander, Bilal Saab, iEksil, Northkid, Pasemaker, Joddski, SlinCraze og nå også Dagny står på scenen under årets festival i juli.

Økte antall helgepass

Vanligvis forsvinner helgepassene veldig fort straks de legges ut. I år har Sørøyrocken valgt å øke helgepassene fra 300 til 500, og står fortsatt igjen med flere billetter.

Brox er ikke redd for at de ikke skal klare å fylle Sørvær i år igjen.

– Vi økte antall helgepass på grunn av etterspørselen. Nå er det efortsatt noen helgepass igjen, men jeg tror at dette skyldes at folk er vante til at vi er fort utsolgt og derfor tror at vi er det nå også.

Totalt har Sørøyrocken en kapasitet på rundt 750 deltakere.