Gå til sidens hovedinnhold

Unnskyldte språkbruken overfor politiet med at han opprinnelig var fra Finnmark

Artikkelen er over 3 år gammel

Kalte politifolkene for idioter og jævla tullinger.

[Nordlys] En mann i 40-årene bosatt i Harstad måtte i juni møte i Trondenes tingrett tiltalt for kjøring uten førerkort, uaktsom kjøring og for å ha forulempet offentlige tjenestemenn med skjellsord.

Mannen skal i forbindelse med at han ble stoppet av politiet først ha rygget bilen mot en politimann som måtte hoppe unna for ikke å bli truffet. Deretter skal mannen ha overøst politimannen, og seinere også hans kollega, med skjellsord som «idiot», «jævla tulling» og «idioter som ikke kan noe om trafikksikkerhet.»

Skyldte på finnmarksbakgrunn

I retten forklarte mannen at han hadde vært stresset og at han hadde sagt til politibetjenten at de burde tenke på trafikksikkerheten.

Han kunne ikke utelukke at han også brukte enkelte stygge ord, men forklarte at det var på grunn av sin finnmarksbakgrunn at han krydret samtalen med noen bannskapsord, og at det ikke var meningen å forulempe politibetjentene.

Tingretten bemerker i dommen at finnmarksbakgrunn ikke er straffriende i denne sammenheng. Mannen ble etter dette dømt etter tiltalen, og må sone 27 dager i fengsel. Hovedgrunnen til den strenge straffen er at dette var sjette gangen mannen ble tatt for kjøring uten gyldig førerkort.

Kommentarer til denne saken