Har sendt ut flere farevarsel: – Det blir mye vær

DEL

Vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt i Oslo, Espen Biseth Granan, opplyser at det er sendt ut farevarsel for høy vannstand, sterk vind og mye snøfokk i Finnmark torsdag.

Høy vannstand

Aller først: Vannstanden i Nord-Troms og kyst- og fjordstrøkene i Finnmark er ventet å være 60–75 centimeter over verdiene oppgitt i tidevannstabellen. Folk bør sjekke fortøyningene til båtene sine og sikre løse gjenstander nederst i strandsonen, ifølge varslet. Meteorologen minner også om at det bli bølger på grunn av den sterke vinden.

Mest i vest

Veifarende i Finnmark kan vente utfordrende kjøreforhold og mulighet for stengte veier og kolonnekjøringer. Det er nemlig sendt ut farevarsel om kraftige vindkast i Troms og Vest-Finnmark med opptil liten storm styrke med omkring 30 m/s.

– Et lavtrykk kommer smygende oppover mot Finnmark, for så øke vinden sånn cirka midt på dagen. Det er vind fra vestlig kant vi snakker om. Den vil holde seg til fredag morgen cirka seks-syvtiden og vil minke fredag formiddag, sier Espen Biseth Granan.

Bygevær er også ventet, ifølge meteorologen.

– Snøfokk kan også være en problemstilling når dette pågår som verst, sier han.

Vindfullt også i øst

Øst-Finnmark vil også få en del vind, men ikke så mye som Vest-Finnmark.

– Vinden vil dra seg mot Varanger mot ettermiddagen. Også natt til fredag ventes mye vind mot Øst-Finnmark. Men farevarslet gjelder primært Vest-Finnmark, sier Biseth Granan.

Veitrafikksentralen (VTS) har ikke sendt ut et eget varsel om kjøreforholdene torsdag, men anmoder veifarende om å sjekke 175.no før de legger ut på langtur.

Artikkeltags