Har påvist e-coli i drikkevannet: – Kokevarsel gjelder

Berlevåg kommune har sendt ut kokevarsel til svar på nye prøver foreligger.

DEL

I en pressemelding skriver kommunen at det har blitt påvist e-coli og coli-forme bakterier i drikkevannet. De har derfor sendt ut kokevarsel til alle husstander i kommunen. Det opplyses også at nye prøver skal leveres inn onsdag 12. august.

Inntil videre oppfordres det altså å koke drikkevannet.

Rådmann Jørgen Holten Jørgensen bekrefter funnet.

– Men jeg vet ikke noe mer enn dere i og med at jeg akkurat har mottatt beskjeden selv, sier han til iFinnmark.

Teknisk sjef Kari Celine Kalvik forklarer at bakgrunnen er at kommunen har fått utslag på en rutineprøve av vannet.

– Vi har fått svar på noen prøver som vi har tatt. Svarene viser utslag på e-coli. Vi vet foreløpig ikke noe om hvordan det kan ha skjedd. Det kan også være at prøven har blitt forurenset. Alt dette jobber vi nå med å finne ut av, sier hun.

Det forestår derfor flere prøver som skal tas i løpet av onsdag, forklarer Kalvik.

– Vi vil ta råvannsprøve som kan vise oss om det ligger noe i vannet som har ført til forurensningen. Vi følger også opp med en ny prøve av vannet, og dette blir analysert på onsdag, da får vi også flere svar, sier hun.

Det oppfordres til å følge med på kommunens nettsider.

– Vi legger ut informasjon fortløpende på egne nettsider, i tillegg til at vi sender ut en sms til husstandene, slik at alle får beskjed så raskt som mulig dersom vi finner ut mer, sier Kalvik.

E. coli-bakterier er en fellesbetegnelse for bakterier som finnes naturlig i tykktarmen hos alle mennesker. De aller fleste bakteriene forårsaker ikke sykdom, men har en viktig funksjon for fordøyelsen. Enkelte e-colibakterier kan imidlertid i enkelte tilfeller gi alvorlig sykdom, skriver helsenorge.no.

Artikkeltags