– Har lært å fange mat selv

SPISER SELV: Hvalforsker mener Hvaldimir nå har lært seg å fange mat selv.

SPISER SELV: Hvalforsker mener Hvaldimir nå har lært seg å fange mat selv. Foto:

Hvaldimir klarer nå å finne mat på egenhånd.

DEL

Det sier hvalforsker Eve Jourdain i Norwegian Orca Survey til NRK Finnmark.

– Foreløpig er det vanskelig å si hva eller hvor mye han spiser, og han er trolig gått litt ned i vekt, men han klarer seg fint, sier hun til NRK.

Siden Hvaldimir forlot Hammerfest i juli, har belugahvalen svømt i området mellom Hammerfest og Alta. Den siste tiden har han vært å se i Kvalfjord utenfor Forsøl.

LES OGSÅ: Hvaldimir har svømt rundt i Kvalfjord den siste uka: – Han virker litt slapp (+)

Overvåkes

De neste ukene skal hvalforskerne følge med på Hvaldimirs spisevaner, og vurdere om det er slik at han vil klare seg gjennom vinteren.

– Vi har ingen mulighet til å følge med Hvaldimir nede i dypet. Men vi ser at han dykker på en måte som indikerer at han er på jakt. I tillegg ser vi at han bæsjer, og vi skal prøve å få tatt avføringsprøver, så vi kan se hva han har spist, sier Jourdain til NRK.

Kjendishval

Hvithvalen ble oppdaget i april 2019 ved Rolvsøya i Finnmark. Den hadde på seg seletøy inntil en fisker hoppet i havet og befridde den. Etter å ha tilbragt noen måneder i Hammerfest og blitt internasjonal kjendishval, forlot han havnen 21. juli.

LES OGSÅ: Hvaldimir fortsatt på turné (+)

Eve Jourdain og Norwegian Orca Survey har lenge vært bekymret over om Hvaldimir noen gang vil klare å lære seg å spise på egenhånd. Både vanlige folk i sosiale medier og eksperter har siden han først dukket opp diskutert hva som bør skje med hvithvalen.

LES OGSÅ: Linn fikk surrealistisk møte: – Den gapte så høyt etter mat at jeg fikk vondt i hjertet (+)


Artikkeltags