Veitrafikksentralen har fått meldinger om glatt vei på E6 mellom Varangerbotn og Kirkenes mandag morgen, ifølge trafikkoperatør Lars Nordås. Han har også hatt en prat med entreprenøren.

– Der sier de at det begynner å bli litt utfordrende med glatte veier. Jeg forsto det slik at det hadde begynt å regne, og så er det litt kaldt i bakken. Entreprenør er klar over det, sier han.

Hvordan det er på andre veier i Finnmark denne morgenen, har ikke trafikkoperatøren fått oppdatert informasjon om ennå.

SISTE UTVIKLING:

Avlyser farevarsel om kraftig snøfokk: - Kjør etter forholdene

Varsler snøfokk

Meteorologene har ute et gult farevarsel om fare for kraftig snøfokk i Vest-Finnmark og Nord-Troms. Faren startet i tretiden i natt og vil vare fram til tidlig kveld mandag.

Lokal snøfokk ventes i områder som ligger 200 meter over havet. Det kan være lokalt vanskelige kjøreforhold med snø som pakker seg i veibanen, og særlig fjellovergangene kan bli utsatt.

– Det blir opp til en nordvestlig stiv kuling som treffer kysten tidlig på mandag. Vinden vil avta fra og med ettermiddagen, sa vakthavende meteorolog ved Vervarslinga i Nord-Norge, Iris Hestnes, til iFinnmark søndag.

Tips iFinnmark om veistatus

Har du kommet over et ras, snøskred eller en stengt bom, send oss gjerne et bilde eller to slik at vi kan gi detaljerte og oppdaterte veimeldinger til våre lesere.

Vi kan nås på [email protected], iFinnmark.no i messenger på Facebook eller 78428601.

Nedbør og vind

For Øst-Finnmarks del er det først og fremst Ifjordfjellet som ventes å kunne få dårlig vær.

Hvorvidt det kan bli kolonnekjøringer i Troms og Finnmark, var uvisst for meteorologene søndag.

Kvænangsfjellet kan få vindkast på opptil 18 m/s i ettermiddag og kveld, mens tallene for Sennalandet, Hatter og Ifjordfjellet er 18, 14 og 14 m/s, ifølge varselet til Yr.no mandag klokken 07:50. Det er samtidig også meldt om noe nedbør.