– Jeg blir veldig glad når folk viser oss tillit og kjøper pass og billetter allerede før slippene er gjort! Salget går bra og vi er veldig fornøyde. Vi håper at vi kan gi en lineup tilbake til publikum som de blir fornøyde med, sier festivalsjef Robert Lundgren til iFinnmark.

Nå er festivalen klar med andre artistslipp for 2019-festivalen. Her er det et av Norges største band som står på plakaten, nemlig Hellbillies.

Helt siden 1990 har Hellbillies turnert Norge rundt med den feststemte musikken sin. De har gitt ut mange plater hvor flere har solgt til gull eller platina, vunnet tre spellemannspriser, og blitt kåret til årets Spellemann. Nå skal de brake løs på scenen under Varangerfestivalen 2019!

Vidt spekter

Dette er andre slippet av artister for Varangerfestivalen 2019. Så langt er det klart at det er et vidt spekter av artister som skal stå på scenen i år. Tidligere er det blitt annonsert at Turbonegro, Dagny, ISÁK, Lisa Skoglund, Ingeborg Oktober og Marit Sandvik & Nova Onda kommer til festivalen.

Les også: Tilbake til Finnmark for første gang på ti år: – De kommer til å løfte taket i Vadsøhallen

Under dette slipper forteller festivalsjef Robert Lundgren at i tillegg til Hellbillies, er Årabrot, Karin Park, Marja Mortensson Trio og Amgala Temple klare for årets festival.

– Dette slippet er så ufattelig bredt, men samtidig er det kvalitet over hele skalaen, seier Lundgren.

Årabrot er de som dekker behovet for litt hardere musikk. De spiller en kombinasjon av massiv, hard og kompromissløs støyrock, og har tidligere vunnet Spellemannsprisen i klassen metall.

 

Karin Park har etablert seg som en av elektronikascenens tyngste aktører.

– Hennes musikk trenger dypere og dypere ned i den atmosfæriske mørke jorden for hvert år som går. Der sår hun tunge beats og tekster om livets berg-og-dalbane med poppede melodier og fengende refreng, forteller Lundgren.

 

Lundgren forteller videre at Varangerfestivalen krydrer med mer samiske innslag fra gruppen Marja Mortensson Trio. Maria Mortensson har gjennom flere år latt seg inspirere av tradisjonelle sørsamiske og umesamiske joiker som har ligget glemt bort i arkiver.

 

Det siste navnet som slippes nå, er Amgala Temple, som spiller frijazz.

– De er lyden av tre musikalske stormakter slått sammen. Resultatet er overveldende, med spontanitet og disiplin, improvisasjon og klarsyn, sier Lundberg.

 

Vil ha variasjon

Fjoråret var et rekordår for Varangerfestivalen, og festivalsjefen håper at også 2019-året blir bra. Lundgren forteller at festivalen jobber for å få artister som skaper variasjon i programmet.

– Det kule er at det gjennomgående oser kvalitet av alle band og artister. Så liker vi å presentere det folk ikke har hørt før, så de får hakeslipp over hvor mye bra og variert som fins der ute, avslutter Lundberg.