Artister fra Finnmark har normalt sett hatt stor suksess på konkurranser på TV, men markedssjefen i spillselskapet Betsson tror ikke Fred Buljo klarer å følge opp hans suksess på scenen med KEiiNO i den populære dansekonkurransen.

De mener at finnmarkingen kommer til å få færrest stemmer av TV-seerne, og dermed blir hans sendt hjem først av seerne. Synnøve Skarbø, Agnetesh Agnete Husbye, Andreas Wahl, Birgit Skarstein, Kristin Gjelsvik, Lihaug Øystein Solberg, Marte Bratberg, Michael Andreassen, Nate Kahungu, Siri Kristiansen og Thomas Alsgaard er for tøffe konkurrenter.

– Fred Buljo ble kjent for det norske folk da han vant MGP med gruppa KEiiNO, men er nok likevel en av de minst profilerte deltakerne i feltet. Han slår oss heller ikke som en av de deltakerne med mest potensial på gulvet, så vi gir ham stempelet som dumpekandidat, forteller markedssjefen i Betsson, Carl-Henrik Tuwezen, i en pressemelding.

Roger Ruud

I tillegg til å være lite profilert, så mener oddsetterne, som Tuwezen har vært i dialog med, at Buljo ikke har de danseegenskapene som man trenger for å vinne «Skal vi danse».

– Som musiker bør han jo ha litt rytmesans, men det å overføre den til bevegelser på dansegulvet er ikke bare bare. Som dansepartner har han fått Lillian Aasebø som er en skikkelig «Skal vi danse»-veteran. Hun var først ut av alle da hun danset sammen med Roger Ruud i sesong 12. Nå er vi redd for at hun og Fred Buljo møter samme skjebne. Om Fred går til topps vil det være tidenes «Skal vi danse»-overraskelse, sier Tuwezen.

50 i odds

Spillselskapet melder i sin pressemelding at på deres oddslister får man 50 i odds om man satser pengene på Kautokeino-artisten. Det betyr at han ligger desidert sist på lista over årets deltakere.

Nærmest er programleder Synnøve Skarbø. Hun har 30 i odds.

Favoritter til å vinne er tidligere «Love Island»-deltaker Nate Kahungu og «Kompani Lauritzen»-rekrutt Marte Bratberg.

– Fred viste jo frem noen spede forsøk på litt «moves» under fremføringen av «Spirit in the Sky» i Melodi Grand Prix og Eurovision, sier Carl-Henrik Tuwezen om finnmarkingens opptredener på dansefronten.

Fakta om «Skal vi danse» på TV 2

«Skal vi danse» er en talentkonkurranse der norske kjendiser danser med profesjonelle selskapsdansere og blir vurdert av et dommerpanel og av TV-seerne.

Det paret med færrest stemmer sendes hjem. I dommerpanelet sitter Trine Dehli Cleve, Egor Filipenko, Merete Lingjærde og Tore Petterson.

«Skal vi danse» er en norsk TV-sendt talentkonkurranse som har gått på TV 2 siden 2006. Her danser norske kjendiser med profesjonelle selskapsdansere og blir vurdert av et dommerpanel og av TV-seerne. Det paret med færrest stemmer sendes hjem.

Programledere er Anders Hoff og Katrine Moholt.

(Kilde: TV 2)