Gå til sidens hovedinnhold

Han blir Frps toppkandidat ved høstens valg

Artikkelen er over 2 år gammel

Topper lista ved fylkestingsvalget.

(Nordlys)

Tidligere lensmann og ordfører John Karlsen fra Nordreisa blir Troms og Finnmark Frps førstekandidat ved valget. Det ble bestemt på fylkeslagets årsmøte i Tromsø lørdag ettermiddag.

Karslen ble valgt ved akklamasjon.

- Tusen takk, alle som har stemt på meg. Jeg skal gjøre en god jobb både før og etter valget, og sikre at gruppen vår blir så stor som mulig, sa en smilende Karlsen fra talerstolen.

Karslen er i dag leder for Frp-gruppen på fylkestinget i Troms. Han var eneste kandidat til plassen etter at Line Miriam Sandberg trakk seg fredag.

FrP-toppen trekker seg: - Jeg ønsker ikke å være en del av dette 

Altaværing nummer to

Styret i fylkeslaget har forkastet nominasjonskomiteens innstilling, og valget foregår derfor som kampvotering for hver plass. Da fylkeslaget tok lunsj klokken 13 var de tre øverste plassene bestemt.

Altaværingen Ronny Berg ble valgt til andreplassen på lista. Han har vært lokallagsleder i FrP og sittet som varaordfører i Alta kommune.

- Jeg takker for tilliten, det setter jeg stor pris på. Jeg skal gjøre mitt, sammen med mange andre. Jeg gleder meg til å feie Finnmark Arbeiderparti av bane og få et borgerlig flertall, sier Berg.

Han er i dag gruppeleder i kommunestyret, men varsler at han skal trekke seg tilbake fra kommunepolitikken for å fokusere på fylkestinget.

 

Tromsøværing på tredje

På tredjeplass er listen første tromsøværing, Britt Hege Alvarstein. Også hun takker partifellene for tilliten.

- Jeg gleder meg til å ta fatt på fylkespolitikken, vi sees snart, sier hun i takketalen.

Bant de 75 stemmeberettigede fikk Tom Erik Forså 43 stemmer og er dermed valgt som partiets fjerdekandidat med over 50 prosent av stemmene.

- Jeg ser frem til å jobbe med et fylke med samferdsel og fylkesvei. Vi vil prioritere dette på bekostning av områder som ikke er like viktig, sier dyrøyværingen.

Tom Erik Forså ble valgt til fjerdeplass.

- Unik kandidat

Kristian Eilertsen ble valgt til femteplass etter kampvotering.

- Kristian August Eilertsen er en unik kandidat på to måter. Han er den eneste kandidaten fra Sør-Troms, i tillegg til å være den eneste aktuelle ungdomsrepresentanten, sa innleder Per Willy Amundsen sitt innlegg i favør av 24-åringen fra Harstad.

Det måtte tre voteringer til før Eilertsen ble valgt på femteplass.

- Jeg var nervøs, det er klart at man blir. Men slik er det med demokratiske prosessen, og det er bra at man har i et parti, sier Eilertsen til Nordlys.

- Min viktigste kampsak er å få stoppet de utenlandske dødstrailerne som ikke er skodd for forholdene, og kommer nordover med den konsekvens at de både dreper og kvester folk for livet, sier Harstadværingen.

De øvrige listeplassene som er fylt:

6. Rut Olsen

7. Odd Eilert Persen

8. Ida G. Hov

9. Terje Hansen

10. Jorunn Olsen

Kommentarer til denne saken