Jon tar med seg kompisene hjem: – Det blir stas å spille på en plass hvor jeg virkelig føler meg hjemme

GLEDER SEG: Trommis Jon Lauvland Pettersen gleder seg til å spille på hjemmebane med resten av gutta i Madrugada. – Det blir spennende å spille både i Kirkenes og Hammerfest, sier Jon Lauvland Pettersen. Foto: Trond Ivar Lunga

GLEDER SEG: Trommis Jon Lauvland Pettersen gleder seg til å spille på hjemmebane med resten av gutta i Madrugada. – Det blir spennende å spille både i Kirkenes og Hammerfest, sier Jon Lauvland Pettersen. Foto: Trond Ivar Lunga

Trommeslager Jon Lauvland Pettersen tar med seg kompisene i Madrugada til Hammerfest lørdag 7. september.

DEL

1. og 2. februar gjorde Madrugada comeback med to fulle hus i Oslo Spektrum. I den forbindelse gjorde iFinnmark et intervju med bandets trommeslager, Jon Lauvland Pettersen. Allerede da fikk han spørsmål om det var aktuelt å spille i sin nye hjemby Hammerfest.

– Det er noe både jeg og gutta i bandet ønsker. Men vi kan ikke si om og eller når vi kan få det til, sa Pettersen da.

LES OGSÅ: Madrugadas comeback utsolgt over hele Europa: – Vi har et stort ønske om å ha en konsert i Hammerfest

Realitet

Nå er det imidlertid en realitet. Bandet spiller på Grenseløs-festivalen i Kirkenes fredag 6. september. Dagen etter er det altså klart for konsert i Hammerfesthallen på Prærien.

– Det har ikke vært lett å få det til. Men siden vi spiller i Kirkenes dagen før, begynte vi å se på muligheten til å spille i Hammerfest dagen. Det er mye logistikk knyttet til dette. Vi må ta med produksjonen fra Stavanger, så dette blir en dyr greie. Vi har strukket oss veldig langt for å få til en jobb på mitt nye hjemsted. Jeg er glad for at gutta var med meg på det, sier Jon Lauvland Pettersen.

LES OGSÅ: Bandet spiller for fulle lokaler i hele verden – nå skatter de til Hammerfest

Saken fortsetter under bildet.

TIL HAMMERFEST: Frode Jacobsen (t.v.), Sivert Høyem og Jon Lauvland Pettersen kommer til Hammerfest.Pressebilde: Knut Åserud

TIL HAMMERFEST: Frode Jacobsen (t.v.), Sivert Høyem og Jon Lauvland Pettersen kommer til Hammerfest.Pressebilde: Knut Åserud

– Hvordan tror det blir å spille på hjemmebane?

– Hammerfest er udiskutabelt min nye hjemby. Jeg trives utrolig godt i byen. Derfor følte jeg det var riktig å få det til. Jeg har truffet en del folk som har en forventning om at vi skal spille her. Det blir stas å spille på en plass hvor jeg virkelig føler meg hjemme. Jeg har masse gode venner i Hammerfest, sier Jon Lauvland Pettersen.

LES OGSÅ: Gjør comeback på store scener over hele Europa, i høst kommer de til Finnmark

Madrugada har siden comebacket i februar gjort over 30 spilljobber rundt hele Europa. Fans i Norge, Sverige, Danmark, Nederland, Tyskland, Hellas, Sveits, Østerrike, Polen, Ungarn, Hellas, Italia, Portugal, Spania og Belgia har fått oppleve Madrugada på nært hold.

– Vi spilte for 23.000 på ei helg i Hellas. Det var en fantastisk opplevelse, sier Pettersen.

Hva skjer videre med Madrugada etter 2019?

– Vi må nok evaluere etter et fantastisk år, så får vi legge den eventuelle veien videre da. Det har gått over all forventning, så vi får seg om det blir noe neste år, sier Jon.

Madrugada har inngått et samarbeid med Hammerfest Sykkelklubb som arrangerer Skaidi Xtreme samme dag som Madrugada spiller.

Godt samarbeid

– Vi ønsket et samarbeid med sykkelklubben slik at vår konsert kunne bli en vinn-vinn for Skaidi Xtreme. Vi ønsket ikke å tråkke deres arrangement på tærne. Vi håper begge arrangementene til sammen kan skape et løft for nærområdet. Skaidi Xtreme kan inkludere vår konsert som en del av sitt arrangement, og vi har gitt dem rabatterte billetter for deltakere og en god del fribilletter til funksjonærer. Slik kan de by sine folk på ei rocka avslutning på ritthelga. Sammen ønsker vi å skape noe bra for Hammerfest denne helga, sier Jon Lauvland Pettersen.

Artikkeltags