– Man kunne se at Bøbben og gutta også var litt blanke i øya

HYLLET GEGGEN: iEksil hyllet avdøde Geggen Mauno under konserten på AKS. Begge foto: Trond Ivar Lunga

HYLLET GEGGEN: iEksil hyllet avdøde Geggen Mauno under konserten på AKS. Begge foto: Trond Ivar Lunga

Strålende iEksil fikk endelig anledning til å hylle avdøde Geggen Mauno.

DEL

Det var mange som var spente på hvordan iEksil ville låte akustisk. Her er svaret: Vakkert, iEksil! iEksil, som består av Bøbben på gitar og sang, Kristoffer Johnsen på gitar, Tom-Eirik Nordtømme Johnsen på gitar, Kristoffer Sjursen på bass og Gøran Johansen på trommer, imponerte stort da de for første gang skulle spille «unplugged».

Nervøs Bøbben

Vokalist og låtskriver Bøbben innrømmet fra scenen at han og bandet var svært nervøs før konserten.

– Vi syntes det her var en god idé. Akkurat nå føles det ikke slik, sa Bøbben.

Selv om Bøbben mente at nervøsiteten ødela de to første låtene, mente de rundt hundre som hadde møtte opp noe helt annet.

I låten «Fyllik som faen» kom teksten og Bøbbens vokal fram på en ny måte som jeg aldri har hørt før. Her viste Bøbben for en fantastisk vokalist han er. Stemmens hans kom mye bedre fram i akustisk versjon. Han synger med sjel, og har et flott uttrykk.

På låten «Ned» viste gitarist Kristoffer Johnsen hvilket talent han er. Her har Hammerfest en gitarist som virkelig har et stort potensial. Johnsen startet og avsluttet låten på en briljant måte med sin gitar.

Kveldens høydepunkt for mange var da iEksil endelig fikk hylle avdøde Geggen Mauno. De skulle opprinnelig spille på minnekonserten i mars 2018, men måtte melde avbud av personlige årsaker. Bøbben og iEksil gjorde låten «Lagt inn åran», som opprinnelig var skrevet til Geggens far Bjarne «Numma» Mauno da han gikk bort.

Saken fortsetter under bildet.

TAKKET PUBLIKUM: Det var et svært fornøyd band som takket publikum for en strålende kveld.

TAKKET PUBLIKUM: Det var et svært fornøyd band som takket publikum for en strålende kveld.

– Takk for den gutta!

Undertegnede, som var en veldig god venn av Geggen, ble svært rørt. Men jeg var ikke alene. Hele salen ga i hvert fall bandet en varm applaus etter låten. Og man kunne se at Bøbben og gutta også var litt blanke i øya. Takk for den, gutta!

– Det var godt å gå gjort den, sa en rørt Bøbben.

– Det var veldig fint gjort av iEksil, sa gitarist Tonny Larsen i Geggen Mauno Band.

Låter som «Aleina her æ står», «Ikke bygd for bygda» og «Når æ dør» fungerte også ypperlig i en mer nedstrippet versjon.

Avslutningsnummeret «Sixpack og skateboard» var bare helt nydelig framført av gutta.

Det er ingen tvil om at iEksil er et fremragende band. Med respekt for de andre gutta, må trommis Gøran Johansen nevnes spesielt. Gutten er bare helt rå på trommer!

Også produsent Sverre Gjørvad, lydmann Dag Jarle Nilsen og lysmann Jørgen Johnsen fortjener all ros for opplegget. Frityren på AKS har aldri vært så vakkert pyntet.

Dette vil vi ha mer av, Gjørvad!

Av Trond Ivar Lunga

Artikkeltags